Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršena istraga

Otkriveno tko je zapalio Kožarićevu instalaciju "Stog sijena" u centru Rijeke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici pronašli su 40-godišnjaka kojeg sumnjiče da je 11. siječnja zapalio skulpturu "Stog sijena" Ivana Kožarića na Trgu 129. brigade HV u središtu Rijeke, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Policija osumnjičenika tereti za oštećenje tuđe stvari te je nad njim dovršeno kriminalističko istraživanje i slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu, javila je policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hitne službe na terenu FOTO Drama kod Rijeke: Vatra progutala automobil, vatrogasci nemoćni Slika nije dostupna Velika oštećenja VIDEO Ogromni komadi zida i zemlje urušili se na parkirane aute u centru Rijeke

Skulptura izvedena u obliku stvarnog stoga sijena postavljena je na trgu u sklopu programskog pravca "Doba moći" projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, u organizaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, uz potporu obitelji Kožarić i podršku gradskog Komunalnog poduzeća, čiji su djelatnici izradili stog.

Do veljače, početka godine EPK u Rijeci, trebala je, prema ideji organizatora, simbolički označavati "početak žetve kulturnih događanja". Policija je dobila dojavu o paljenju instalacije u večernjim satima 11. siječnja. Materijalna šteta se procjenjuje na petnaestak tisuća kuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene