Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatra ispred nekoliko stanova

FOTO/VIDEO "Prije su nam pišali u dvorište, sad dolaze paliti": Detalji o šokantnom jutru u Mesničkoj

Zagrebački vatrogasci dojavu o požaru Mesničkoj ulici dobili su u 4:13.

"Vidio sam policiju kad sam stigao. Znam i gospođu koja je stradala. Drugo ništa još nisam čuo. Naš restoran, hvala Bogu, nije stradao, mi smo s lijeve strane kad uđete u haustor, a zgrada u kojoj je gorjelo je preko puta. Vidim da je stubište nagorjelo. Pa, šokantno jutro", rekao nam je zaposlenik u poznatom restoranu u Mesničkoj 6.

Šokirao se scenom koju je ugledao kad je stigao na posao. U susjednoj zgradi s kojom dijele dvorište, na adresi Mesnička 6, jutros oko 4 sata buknuo je požar.

Zagrebački vatrogasci oko 4 sata dobili su nekoliko dojava da je stubište puno dima. Šest minuta kasnije već su bili na mjestu događaja. 

Vatra je gorjela na nekoliko mjesta u zgradi, a jedan stanar pokušao je aparatom gasiti požar ispred ulaza u stan u prizemlju, ispred stana na 1. katu i na stubištu prema drugom katu.

"Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da je došlo do požara ispred ulaza u stan u prizemlju, ispred ulaza u stan na 1. katu te u stanu na 1. katu i na stubištu prema 2. katu", rekao nam je šef zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih.

U stan na prvom katu vatrogasci su provalili i pronašli žensku osobu (70) u sobi na krevetu.

"Iznijeli smo je i pružili prvu pomoć davanjem kisika te je osoba kasnije predana HMP-u", dodaju vatrogasci. U policiji kažu kako se žena nagutala dima, a prebačena je u Vinogradsku bolnicu. 

Pročitajte i ovo Požar pogona tekstila u Petrinji ŠTO ĆE BITI S RADNICIMA? Policija objavila uzrok požara koji je progutao pogon tekstila u Petrinji: Materijalna šteta je oko 2 milijuna kuna

Pročitajte i ovo Požar automobila Nema ozlijeđenih VIDEO Zapalio se automobil na autocesti za vrijeme vožnje: Vatrogasci morali gasiti buktinju

"Već godinama imamo problem"

Nepoznata osoba ili pak više njih iz neutvrđenog je razloga benzinom zalila pa zapalila ulaze u tri stana te dijelu stubišta, piše Jutarnji list.

I.B., koji iznajmljuje apartmane u jednoj od zgrada u ulazu, rekao je da ga ovaj događaj ne iznenađuje.

"Već godinama imamo problem koji pokušavamo riješiti. Naša zgrada nema ulazna vrata, a vrata se ne mogu zatvoriti ni na ulazu u dvorište. Prije su nam pišali u dvorištu, sada dolaze paliti. Nismo se nikako mogli dogovoriti oko toga, ali sad kad se ovo dogodilo, malo su se svi prepali. I sad bi se sve moglo riješiti u nekoliko dana", govori.

Šteta je zasad neutvrđena.

"Dio namještaja, naličje zidova i poda u prvom stanu, vrata od drugog i trećeg stana, gazište i podest na drvenom stubištu", nabrajaju vatrogasci. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene