Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izgorjelo šestero ljudi

Plenković stigao na mjesto stravičnog požara: "Došao sam izraziti sućut, ispitat ćemo ima li dom sve dozvole"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Domu za starije i nemoćne osobe u Andraševcu jutros je izbio požar u kojem je smrtno stradalo šest korisnika. Vatrogasci su na požarište stigli 11 minuta nakon dojave, no već je bilo prekasno.

U Domu za starije i nemoćne osobe u Andraševcu jutros je izbio požar u kojem je smrtno stradalo šestero ljudi, potvrdili su nam u PU krapinsko-zagorskoj i u Zagorskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi. Ozlijeđenih nije bilo.

Na teren je izašlo devetero vatrogasaca iz JVP i još jedanaestero iz DVD-a. Dojavu o požaru dobili su u 5:23, a požar je ugašen u 6:19 jer se vatra bila razbuktala.

"Vatrogasci su na mjesto požara stigli u roku od 11 minuta od dojave, no vatra se već bila razbuktala i nije bilo moguće pristupiti evakuaciji", rekao nam je Dražen Sinković, zapovjednik zagorske javne vatrogasne postaje. 

Dvorišni drveni objekt, u kojem su bili smješteni nepokretni i slabo pokretni štićenici, potpuno je izgorio.

Stigao premijer Plenković: Ispitat ćemo ima li dom sve potrebne dozvole

Na mjesto tragedije oko 10 sati stigao je i premijer Andrej Plenković zajedno s Davorom Božinovićem, ministrom unutarnjih poslova. Izvijestili su ih da je policijski očevid započeo prije otprilike sat vremena jer su morali čekati da vatrogasci potpuno ugase požar. 

"Prema prvim informacijama koje smo dobili smrtno je stradalo šest osoba. U tijeku je očevid. Nakon toga ćemo znati više o uzrocima požara i situaciji u ovom domu za brigu o starijima. Osim izražavanja najdublje sućuti obiteljima smrtno stradalih osoba i poruke suosjećanja za tragediju, kakvu u mandatu ove Vlade nismo imali, ne mogu reći ništa više. Službe ovdje već satima obavljaju svoj posao", rekao je Plenković.

"U ovom trenutku nemamo nikakvih saznanja. Ispitat ćemo ima li dom sve potrebne dozvole, došao sam izraziti sućut i solidarnost, vjerujem većine građana, za tragediju koja se dogodila noćas", kazao je premijer.

Gradonačelnik Orosavlja Emil Gradiček kaže da nikad nije bilo pritužbi na dom, a njegov je dojam da je atmosfera uvijek bila topla i obiteljska.

Bolnica: Više informacija u - ponedjeljak?!

Zvali smo Opću bolnicu Zabok no tamo su nam rekli da nema nadležnih koji bi mogli davati informacije o mogućim žrtvama te da će više informacija moći reći u - ponedjeljak.

Na internetu se može pronaći da je dom za starije i nemoćne u Andraševcu, koji se zove Zelena oaza, "smješten u idiličnoj prirodi Andraševca, nedaleko od Stubičkih toplica, Oroslavja i Zaboka".

Dom nudi smještaj za 20 osoba u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, a piše i da "medicinsko osoblje ulijeva povjerenje i sigurnost", te se nudi 24-satni nadzor liječnika.

Portal Zagorje.com objavio je snimku intervencije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene