Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"SOUVENIR PRODUCTION“

Policija upozorava: Pojavile su se lažne "filmske" novčanice, obratite pozornost na ove detalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvije banke u Slavonskom Brodu krajem prošle godine otkrivene su lažne novčanice od 500 eura, 500 kuna i 10 eura koje su uplaćene prilikom uplate na račun te iz pošiljke uplaćene na naplatnim postajama na autocesti A3.

Zbog sumnje u originalnost novčanice su izdvojene i poslane na vještačenje te je utvrđeno da se radi o krivotvorinama. Policija traga za osobama koje bi imale veze s njihovom izradom i puštanjem u optjecaj.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Iz Policijske uprave brodsko-posavske napominju kako su lani zaprimili i nekoliko dojava o lažnim, tzv. filmskim novčanicama.

Lažne novčanice od 10 i 20 eura na sebi imaju ispisano sitnim štampanim slovima "THIS IS NOT LEGAL, IT IS TO BE USED FOR MOTION PROPS", dok novčanice od 200 i 500 eura na sebi imaju ispisano sitnim štampanim slovima "SOUVENIR PRODUCTION".

S obzirom na pojavu lažnih novčanica, policija moli građane da obrate pozornost na spomenute detalje prilikom kupoprodaje ili razmjene novčanica od 10, 20, 50, 100, 200 i 500 eura kako ne bi prilikom transakcije bili oštećeni.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene