Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zapalio ormar

Namjerno ga potpalio: Policija uhitila muškarca zbog požara u Imunološkom zavodu i HZJZ-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar u kojem je u ponedjeljak na dvjema lokacijama javnozdravstvene ustanove u Rockefellerovoj ulici izgorjela arhivska građa po prvim sumnjama izazvan je namjerno, no to će se tek utvrditi kriminalističkim istraživanjem na koje je priveden 25-godišnji muškarac.

Muškarac u dobi od 25 godina koji se dovodi u vezu s tim događajem doveden je u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja, izvijestila je u utorak zagrebačka policija.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Policijskim očevidom utvrđeno je da požar u Rockefellerovoj najvjerojatnije izbio tako što je u zgradi na broju 2 u prostoriji za demineralizaciju vode otvorenim plamenom neutvrđenog izvora zapaljen ormar, a potom su u zgradi na broju 7 u prostoriji pomoćne arhive također otvorenim plamenom zapaljeni registratori na drvenim policama.

U zgradi na broju 7 Rockefellerove smješten je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dok se na broju 2 nalaze Epidemiološka ambulanta i Imunološki zavod.

Zagrebačka Javna vatrogasna postrojba zaprimila je u ponedjeljak u 4:51 obavijest o požaru na adresi Rockefellerova 2, gdje su gorjeli podrumski prostori u kojima se nalaze arhivska građa i uređaji za omekšavanje vode.

Obilaskom podrumskih prostorija na adresi Rockefellerova 7 uočeno je da i tu gori arhivsko gradivo. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac i šest vatrogasnih vozila. (Hina)

Aktualno Blago Sjeverne Makedonije: Dobro čuvana tajna koju niti jedna žena ne smije znati Ohrid - 5 Ohrid - 5 Foto: NB Ohrid - 4 Ohrid - 4 Foto: NB Ohrid - 3 Ohrid - 3 Foto: NB Ohrid - 2 Ohrid - 2 Foto: NB Ohrid - 1 Ohrid - 1 Foto: NB +6 Ohrid - 12 Putovanja Blago Sjeverne Makedonije: Dobro čuvana tajna koju niti jedna žena ne smije znati 1/12 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene