Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA KNINSKOM PODRUČJU

Policija uhitila još jednog piromana: Maloljetnik izazvao šest požara, vatru palio upaljačem i povećalom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom osumnjičenim za šest kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policija je priopćila da je maloljetnik od 11. srpnja do 23. kolovoza, kao i 9. siječnja, u mjestu Žagroviću u pet navrata upaljačem, a 23. kolovoza povećalom, palio suhu travu s namjerom izazivanja požara na otvorenom prostoru. Ovako izazvanim požarima prijetila je opasnost za imovinsku štetu velikih razmjera. 

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Požar na Siciliji Užas na jugu Italije Vatrena stihija Siciliju pretvara u pepeo, tko je kriv za pakao na zemlji? ''Neki izgube kontrolu nad vatrom, neki namjerno pale - piromani, zavađeni susjedi...''

Tako je kriminalističkom istragom utvrđeno da je osumnjičeni maloljetnik 11. srpnja oko 13:30 sati izazvao požar u Žagroviću u predjelu Buline. 

Kad je vidio da su vatrogasci taj požar stavili pod nadzor, maloljetnik je oko 16:30 sati na suprotnoj strani između zaselaka Raškovići, Kolundžije i Zupčići upaljačem zapalio suhu travu i izazvao požar na otvorenom prostoru.

Taj je požar ugašen 16. srpnja, a prema specifikaciji Hrvatskih šuma, šteta od njega procijenjena je na čak 1.309.084,70 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene