Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ručna bomba pod Smartom

Detalji eksplozije u Zagrebu: Mladić bacio bombu pod auto, pa i sam nastradao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak oko 2:20 u Susedgradu u Stenjevačkoj ulici eksplozivnom napravom oštetio parkirani osobni automobil marke Smart zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 47-godišnjaka. Teško je ozlijeđen 21-godišnjak.

U zagrebačkoj četvrti Stenjevac u četvrtak je odjeknula snažna eksplozija, u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Policija je odmah posumnjala da je ozlijeđena osoba ujedno i osoba koja je aktivirala napravu. U nedjelju su objavili detalje.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura"

"Službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjom muškom osobom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom", izvijestili su iz PU zagrebačke.

Ručna bomba pod Smartom

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 9. rujna 2021. godine oko 2:15 osumnjičeni došao do osobnog automobila marke Smart ForTwo zagrebačkih registarskih oznaka, u vlasništvu 47-godišnjaka, koji je bio parkiran u Zagrebu u Stenjevečkoj ulici.

Pritom je donio ručnu bombu modela BRM koju je posjedovao, a čije posjedovanje je građanima zabranjeno, s ciljem da dovede u opasnost živote i imovinu. Navedenu bombu je aktivirao izvukavši osigurač te je bombu bacio pod osobni automobil marke Smart, nakon čega se dao u bijeg trčeći Stenjevečkom ulicom u smjeru istoka", piše zagrebačka policija. Osim što je oštetio nekoliko automobila, mladić je i sam stradao.

"Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja podvozja vozila marke Smart, prednjeg vjetrobranskog stakla te oštećenja pneumatika vozila, oštećenja vozila marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka, na kojem je oštećena stražnja lijeva strana karoserije, zatim kombi vozila marke VW Crafter zagrebačkih registarskih oznaka, na kojem je probušen zadnji desni pneumatik, te oštećenja vozila marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, a na kojem je oštećena stražnja desna strana karoserije", dodaje policija.

Potvrđena sumnja

"Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja potvrđena je sumnja da je osumnjičeni ozlijeđen prilikom bijega od same eksplozije. Liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen'', potvrdili su iz PU zagrebačke.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto je posebno izvješće.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene