Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vozačica teško ozlijeđena

Detalji stravične nesreće na A3: Autobus naletio na vozilo i gurnuo ga pod kamion, poginula je žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak popodne na autocesti A3 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginula žena. Policijski očevid trajao je do kasno u noć, a u subotu su objavljeni detalji.

Nesreća se dogodila u petak oko 14:25 na 56. kilometru autoceste. Policija javlja da je 52-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine, upravljao autobusom njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se južnim kolnikom autoceste A3, desnom prometnom trakom u smjeru istoka.

"Dolaskom do 56 km i 500 metara nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, atmosferskim prilikama (magla) te gustoći prometa (kolona vozila), zbog čega nije pravovremeno zaustavio vozilo te je naletio na teretni automobil marke Volkswagen Caddy zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljala 44-godišnjakinja koja se kretala istom prometnom trakom usporeno u koloni vozila.

Od naleta VW je potisnut pod priključno vozilo teretnog vozila marke Mercedes bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49 godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine, a kretao se istom prometnom trakom", priopćila je policija.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 73-godišnja putnica iz VW-a. Vozačica je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U BOLNICI JE Nesreća u Karlovcu: Teško ozlijeđeno 13-godišnje dijete, udario ga auto

"Od 14:25 do 18:10 u potpunosti je promet autocestom u smjeru istoka bio u obustavljen te se odvijao obilaznim pravcima, do 21:55 odvijao se otežano lijevom prometnom trakom.

Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica državnog odvjetnika uz asistenciju ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće iz čl. 227 stavak 2 i 6, 52-godišnji vozač je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu", piše policija.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene