Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"pružao aktivan otpor"

Policija podignula kaznenu prijava protiv ozlijeđenog migranta, prijeti mu do osam godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci su u Mrkoplju zatekli grupu migranata. Jedan od njih pružao je aktivan otpor, a policajac je zapucao.

Na širem području Mrkoplja policajci su u srijedu kasno poslijepodne zatekli grupu migranata. Jedan od njih pružao je aktivan otpor policajcima i došlo je do opaljenja iz vatrenog oružja. Primljen je u riječki KBC gdje je operiran i izvan je životne opasnosti.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Oštre kritike Božinović brzinom munje odgovorio Milanoviću te mu poručio kako se voli domovina Ilustracija Pritvoren uz kaznenu prijavu Stisnuli se! 21-godišnji Srbin u prtljažnik auta nagurao migrante, policija obavila detalje

"Tijekom policijskog postupanja jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, i tom je prilikom došlo do posljedičnog zadobivanja ozljeda", priopćeno je iz PU primorsko-goranske.

"Osobi je odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta. Prema prvim neslužbenim informacijama radi se o lakšoj ozljedi. Policija utvrđuje sve okolnosti pod kojima se događaj odvio", dodaje se u priopćenju.

"Prostrijelna rana desnog ramena, sinoć je operiran. Stanje mu je stabilno i izvan životne je opasnosti. Nalazi se na odjelu traumatologije sušačkog lokaliteta KBC-a Rijeka", priopćeno je iz riječke bolnice.

Protiv ozlijeđenog migranta policija je podignula optužnicu, a kako je došlo do sukoba te kako je policajac napadnut, znat će se po završetku istrage. Kada bude otpušten iz bolnice muškarac ide u pritvor, a prijeti mu kazna i do osam godina zatvora.

Podsjetimo, prije manje od dva tjedna u Gorskom kotaru, na području Tuhobića, tijekom policijske intervencije ozlijeđen je migrant. U njegovu je tijelu pronađeno streljivo, a liječnici u riječkom KBC-u operirali su ga četiri puta kako bi mu spasili život. Prema informacijama od prije sedam dana, upucani migrant više nije bio životno ugrožen.

Protiv ozlijeđenog migranta policija podignula je optužnicu zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi. Kako je policajac napadnut, čime i kako je došlo do sukoba, znat će se po završetku istrage.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene