Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stravičan zločin

Kopitz osuđen na 50 godina zatvora! Sutkinja: "Tri male osobe ste lišili života, a oni su vam kao ocu beskrajno vjerovali"

Harald Kopitz (57) proglašen je krivim! Za svako ubijeno dijete dobio je 27 godina zatvora te mu je izrečena jedinstvena kazna od 50 godina. Kopitz se na početku suđenja odmah izjasnio da se osjeća krivim. Sutkinja je odluku donijela nakon manje od tri sata vijećanja.

Harald Kopitz (57) nepravomoćno je osuđen za ubojstvo svoje troje djece.

Sutkinja Iva Gradiški Lovreček Kopitzu je za teško ubojstvo svakog djeteta dodijelila kaznu zatvora od 27 godina, što je pretvoreno u jedinstvenu kaznu od maksimalnih 50 godina. To je ujedno i najveća zatvorska kazna koju dopušta hrvatski zakon.

U obrazloženju presude sutkinja Gradiški Lovreček rekla je "U tom času ste bili jedini garant njihovih života i ona su vam kao ocu beskrajno vjerovala. A vi ste tri male osobe lišili života na početku njihovog životnog puta i uskratili im budućnost”.

Kao majci i sucu neshvatljivo mi je da ste vašu djecu lišili života u trenutku kad se vama više nije živjelo", rekla je sutkinja.

Zaključila je kako je jedino maksimalna kazna od 50 godina primjerena za ovaj zločin. “Ovo nije poruka samo vama da shvatite što ste učinili već i današnjem, sve više materijalnom društvu, da shvati da je život najveća vrijednost", zaključila je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NESHVATLJIV ČIN Podignuta optužnica protiv monstruma koji je ubio svoje troje djece u Zagrebu: "Zakuhalo mi je u glavi. Pukao sam"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON UHIĆENJA Ubojicu djece nakon ispitivanja čekaju kaznena prijava, istraga i pritvor

Na zagrebačkom Županijskom sudu u utorak je, iza zatvorenih vrata, održano suđenje, a Kopitz je odmah po čitanju optužnice priznao krivnju. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost radi zaštite dostojanstva pokojne djece i njihove majke.

Kopitz će također morati platiti i troškove suđenja u iznosu od 93.201 kune.

Presuda nakon samo nekoliko sati

Peteročlano sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Ivom Gradiški Lovreček presudu je donijelo samo nekoliko sati nakon što je Kopitz priznao krivnju.

Mučni detalji suđenja otkrili su kako je Kopitz tog dana u stanu u zagrebačkim Mlinovima djecu najprije otuširao te stavio 30 tableta lijeka Diazepam u topli kakao, koji su djeca popila.

Kopitz je prethodno u sudnicu doveden iz zatvora s lisicama na rukama, a sudnica je ispražnjena prije nego što se izjasnio o krivnji.

Pročitajte i ovo Smrt dvogodišnje djevojčice zgrozila je Hrvatsku preminula od teških ozljeda Krivi su: Majci 13, ocu 7 godina zatvora za smrt Nikoll

Pročitajte i ovo Očevid u Španskom nakon ubojstva - 2 sin ubio majku? FOTO Policija objavila detalje užasa u Španskom: 28-godišnjak ubio članicu obitelji

Tužiteljstvo je ranije navelo kako Kopitza tereti da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je boravio sa svoje troje djece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, "s unaprijed stvorenom namjerom da ih ubije iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela".

Mediji su pisali da je Kopitz živio i radio u Zagrebu, u kojem je imao svoje tvrtke, te da je radio za više velikih kompanija kao financijski konzultant i pregovarač.

Majka ubijene djece radila je u jednom dubrovačkom hotelu, a djeca su bila s ocem tijekom vikenda.

Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina, a suđenje će biti zatvoreno za javnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene