Obavijesti Video Pretražite Navigacija
optužba za silovanje

Zakazano novo ročište: Škaro se ne osjeća krivim, njegovi odvjetnici traže da se ispita žrtva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon gotovo godinu dana počelo je suđenje Damiru Škari, nekadašnjem zastupniku HDZ-a i predsjedniku najvećeg hrvatskog autokluba, AK Siget, zbog optužbi za silovanje i spolno uznemiravanje radnice tog autokluba.

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici počelo je suđenje Damiru Škari, koji je optužen za silovanje i spolno uznemiravanje djelatnice Autokluba Siget od lipnja do 9. kolovoza 2019. godine. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna hvali sam sebe na webu Damir Škaro u Autoklub na blagoslov zvao egzorcista, djelatnici jednom mjesečno idu na – misu Slika nije dostupna negirao krivnju Damiru Škari određeno mjesec dana istražnog zatvora: Zadržan zbog ova dva kaznena djela

Ročište je započelo u 9 sati, no sutkinja Nataša Brleković postupak je zatvorila za javnost nakon zahtjeva tužiteljice, s obzirom na to da je riječ o kaznenim djelima silovanja i spolnog uznemiravanja. 

Škaro je na sud stigao u pratnji odvjetnika Krešimira Krsnika i još dvoje odvjetnika. Izjasnio se da se ne osjeća krivim, a njegovi su odvjetnici zatražili da sud ponovo ispita žrtvu.

Odvjetnica žrtve Morana Rabar tome se protivi jer smatra da bi to žrtvi izazvalo dodatne traume.

Kornelija Kallay Blažeković, glasnogovornica suda, nakon ročišta je rekla da je iduće ročište zakazano za 18. studenog, ali da će zbog državnog praznika vjerojatno biti prebačeno na 19. studenog. Na to ročište žrtva neće biti pozvana, a naknadno će se odlučiti o tome hoće li ju sud pozvati na ročište i ispitati. 

Na iduću raspravu bit će pozvano dvoje svjedoka te će se ispitati vještak za biološke tragove.  

Prijetnje i novac za šutnju

Škaru je policiji prijavila liječnica silovane žene, a on je potom žrtvi slao prijeteće poruke i nudio joj novac u zamjenu za šutnju. Nakon toga otišao je u BiH, a uhićen je 4. rujna 2019. prilikom povratka u Hrvatsku.

Njegova je žrtva o svemu progovorila za Provjereno, a u šokantnoj je ispovijesti ispričala kako ju je Škaro silovao. "Krenula sam prema izlazu i on je mene doslovno napao s leđa, znači primio me oko struka, nabio me na sebe. U tom trenu mi je ruku stavio u grudnjak", ispričala je žena. Molila ga je da prestane, ali nije pomoglo.

"Pokušala sam se istrgnuti. Znači, obje ruke mi je slomio prema iza, stavio me je u klinč. Ja sam se pokušala izvući, međutim zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo ju je u moje gaće... Najgore od svega je što se nisam uspjela izvući", ispričala je kroz suze zaposlenica AK Siget.

Nakon što je cijela priča izašla u javnost, javile su se još dvije žene, bivša Škarina suradnica i majka čija je kći također imala slično iskustvo, i ispričale svoje priče.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene