Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poginula pješakinja

Detalji stravične nesreće u Splitu: "Vozači su se svađali dok su pokošeni pješaci nepomično ležali"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prometnoj nesreći u Splitu, na križanju Ulice Hrvatske mornarice i Domovinskog rata, smrtno je stradala je jedna osoba, a druga je teško ozlijeđena.

U utorak oko 21 sat na križanju Ulice Hrvatske mornarice i Ulice Domovinskog rata u Splitu dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala pješakinja, izvijestila je splitska policija. Još je jedna osoba teško ozlijeđena u nesreći u kojoj su sudjelovala dva automobila.

Pročitajte i ovo Stravična prometna nesreća kod Stare Gradiške - 1 Teška prometna nesreća Vozač kamiona bio je drogiran? Probio rampu na granici i pokosio kolonu vozila - među nastradalima i šestero djece Ilustracija krim istraživanje Teška nesreća: U naletu vozila jedna osoba poginula, vozač uhićen

"Nemamo potvrdu da je vozač Golfa prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, a izjave svjedoka ove prometne nesreće su oprečne. Čekamo nalaz vještaka. Smrtno je stradala 70-godišnja pješakinja", kazala je za DNEVNIK.hr Rene Laura, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Splitu. Dodala je i da se mladić, rođen 2001. godine, trenutno bori za život u KBC-u Split.

Prema riječima očevidaca, nesreća se dogodila nakon što je vozač osobnog automobila prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, sudario se s drugim automobilom i zatim pokosio dva pješaka, muškarca i ženu. Kako piše Slobodna Dalmacija, automobilom je srušio i tri stupa uz pločnik, kao i semafor na križanju.

Policija moli svjedoke ove nesreće da im se jave.

Na mjesto nesreće stigle su ekipe Hitne pomoći i policije. Ozlijeđeni muškarac u teškom je stanju prevezen u KBC Split. Promet je u tom dijelu grada zaustavljen. Više informacija o događaju bit će poznato nakon policijskog očevida koji je u tijeku.

Svjedoci nesreće su za Slobodnu Dalmaciju izjavili da su u nesreći sudjelovali Golf i BMW te da je vozač Golfa, nakon sudara, udario u stup semafora, a potom i u ženu i muškarca koji su se tamo zatekli.

"Vidio sam vozača Golfa, kojeg poznajem po njegovu dosjeu, kako se svađa sa ženskom osobom koja je izašla iz BMW-a. Za to vrijeme su na cesti ležali oboreni pješaci, žena koja se nije micala i muškarac koji je jedva davao znakove života", ispričao je svjedok. 

Vozač Golfa je 33-godišnji muškarac već osuđivan zbog preprodaje 2,5 kg marihuane, a u kaznu su mu tada uračunate i ranije presude zbog krađe i protupravne naplate. No policiji je poznat i po brzoj vožnji.

Bio je uhićen početkom 2013. godine jer je sa suučesnikom oborio pješakinju nakon prolaska kroz crveno. 

Nakon što su pješakinju lakše ozlijedili, udarili su u još nekoliko automobila te nastavili jurnjavu sve dok im nije pukla guma. Obojica su nastavila bježati, a jedan od njih uhićen je odmah, dok se drugi predao desetak dana kasnije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene