Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi incident

Pijani dovezli trudnicu u bjelovarsku bolnicu pa napali osoblje, razbili vrata i liječniku prijetili da će ga ubiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obojica muškaraca su privedena u Policijsku postaju Bjelovar gdje je utvrđeno da su bili pod znatnim utjecajem alkohola. Uhićeni su te tijekom subote privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.

U čekaonici Hitne u Općoj bolnici Bjelovar u noći na subotu malo iza ponoći nastao je kaos nakon što su 27-godišnjak i 40-godišnjak dovezli kćer starijeg muškarca jer je dobila trudove. Zatražili su pomoć, no kad ih je bolničko osoblje uputilo u rodilište muškarci su izgubili kontrolu te počeli vikati i galamiti, a 27-godišnjak je 25-godišnjeg medicinskog tehničara počeo gurati te ga primao za ruke.

Pročitajte i ovo Noćni klub - 2 Ključ u bravu Vlasnik karlovačkog kluba nakon opasnog incidenta za DNEVNIK.hr: "Definitivno zatvaram, ništa nije vrijedno ovoga" Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!"

Dvojac je potom s trudnicom otišao do Odjela djelatnosti za zdravstvenu zaštitu žena gdje su uz galamu i viku nasrnuli na 59-godišnju i 30-godišnju primalju. Muškarac (27) pritom je rukom razbio staklo na ulaznim vratima Odjela te pred jednom od djelatnica bolnice liječniku ginekologu zaprijetio ubojstvom "ako ne bude sve u redu".

Obojica muškaraca su privedena u Policijsku postaju Bjelovar gdje je utvrđeno da su bili pod znatnim utjecajem alkohola.

Uhićeni su te tijekom subote privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru zbog kršenja javnog reda i mira. Zbog prijetnje i razbijanja vrata koje je počinio 27-godišnjak u tijeku je istraga, izvijestila je PU bjelovarsko-bilogorska

Na ovaj je događaj reagirala i Komora medicinskih sestara. Traže provedbu novo izmijenjenih odredbi Kaznenog zakona.

''Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije osuđuje najnoviji fizički napad na medicinsko osoblje, koji se dogodio noćas malo iza ponoći u bjelovarskoj bolnici. Tražimo uistinu provedbu zakonskih odredbi koje su donesene u siječnju te da se najžurnije počnu primjenjivati mjere koje je ministar zdravstva, prof. dr. sc. Milan Kujundžić najavio neki dan. U protivnom će se pacijenti naći u uvjetima da će zdravstvene ustanove biti dobro opremljene i zaključane jer neće biti stručnjaka koji bi u njima radili. Također apeliramo na sve dionike u sustavu zdravstvene zaštite da sva pitanja i probleme rješavaju mirnim putem", istaknula je predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara, dipl. ms. Slava Šepec dodajući kako je nasilje neprihvatljiv i najgori mogući oblik rješavanja bilo kakvog nesporazuma, nezadovoljstva ili problema", navodi se u priopćenju.

Napad je osudio i Hrvatski liječnički sindikat.

"Osobito zabrinjava što se danas našim kolegama i medicinskim sestrama u bjelovarskom rodilištu prijetilo i smrću. Nama, koji radimo u zdravstvenim ustanovama, riječ 'hitno' znači da problem treba riješiti odmah i bez odgode, u nekoliko minuta. Nas napadaju svakodnevno i nemamo vremena čekati na beskonačne administrativne procedure stavljanja na papir riječi kojima bi nas se (dodatno) štitilo. Konkretne mjere treba početi provoditi danas. Ne možemo čekati završetak izbora za europski parlament niti rasplet priče o izraelskim avionima", poručili su iz Hrvatskog liječničkog sindikata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene