Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijelo u zamrzivaču

Otkriveni stravični detalji ubojstva koje je zgrozilo Hrvatsku: Izudarala ju je na spavanju i ugurala u škrinju, ali je počinila kobnu pogrešku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jasmina Dominić ubijena je s pet snažnih udaraca u glavu, najvjerojatnije na spavanju. Udarana je ušicom sjekire ili nekim drugim predmetom.

Otkriveni su detalji ubojstva iz Palovca koje je zgrozilo javnost. Jasmina Dominić ubijena je udarcima u glavu, najvjerojatnije dok je spavala. Udarci u njezinu glavu zadani su ušicom sjekire ili nekim drugim sličnim predmetom. Potom je ugurana u škrinju, s glavom omotanom u crnu najlon vreću, a oko vrata joj je omotana najlonska čarapa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISPOVIJEST VATROGASACA Jasminu Dominić ubili su u šupi obiteljske kuće? Policija u istrazi naišla na važan trag Slika nije dostupna Ubojstvo Jasmine Dominić Velika rekonstrukcija zločina u Palovcu: ''Razgrnuo je povrće i shvatio da je ispod ljudsko truplo''

Ispod crne vreće u Končarevoj škrinji prvo je bila plavo-bijelo-zelena navlaka za poplun s cvjetnim uzorkom u koju je bio umotan i drugi dio tijela, a na njemu su bili tragovi krvi. Kad su policajci napokon otvorili škrinju - koja se teško otvarala jer je guma bila zalijepljena ljepilom - nakon što su skinuli navlaku za poplun s tijela, glava 23-godišnje Jasmine bila je još jednom omotana u crnu najlonsku vreću koja je oko vrata zavezana najlonskom čarapom u čvor, piše Jutarnji list.

Ostavila otiske prstiju i DNK

Jasminina sestra Smiljana Srnec, koja se tereti za ovo nezapamćeno ubojstvo, imat će prilike pročitati optužnicu, vidjeti sve materijalne dokaze i iskaze svjedoka koji je terete da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu ubila svoju sestru.

Kad je spremala sestrino tijelo u škrinju, koristila je i gumene rukavice, ali se dio gumene rukavice otkinuo na vrhu i ona je ostavila svoj potpis - otiske prstiju. Ostavila je i biološke tragove, a vještaci Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" dokazali su da su to njezini otisci prstiju i njezin DNK.

Kad je 16. veljače ove godine PU međimurska dobila dojavu da su Smiljanina kći Katarina i njezin izvanbračni partner u kući našli leš nepoznate osobe, policija je krenula na očevid na kojem je bila i patologinja čakovečke bolnice dr. Andrina Kopjar.

Vrećice s datumom od lipnja 2000.

Prvo što su istražitelji uočili u Končarovoj škrinji u hodniku obiteljske kuće pod stepenicama, bile su vrećice sa smrznutim graškom, voćem i povrćem, jagodama s datumima od 1. lipnja i 9. lipnja 2000. Osim toga, u škrinji su bile vrećice s mrkvom, ribom... Budući da je dio voća i povrća bio u metalnoj košari, tek kad su uklonili košaru, ukazao im se dio ljudskog tijela, pokriven prozirnim vrećicama s voćem i povrćem.

Ispod tijela u zamrzivaču su bile i vrećice sa smrznutim iznutricama, vrećice sa smrznutim višnjama, koje su u škrinju stavljene 6. lipnja 2000. te dvije posude za smrznutom hranom i vrećica smrznute rajčice. Kriminalistički tehničari sve su fotografirali. Krenula je opsežna istraga, navodi Jutarnji.

Tužiteljstvo ne dvoji da je Smiljana, majka troje djece, ubila svoju sestru Jasminu u ljeto 2000. godine u kući u Palovcu. Osim materijalnih dokaza, tu su i iskazi svjedoka.

Tijekom istrage ispitano je pet policajaca i policajki vezano za provjeru postupanja po prijavi nestanka Jasmine Dominić. I policajci, ali i neki drugi svjedoci, primijetili su da je Smiljana bila ljubomorna na sestru. Neki svjedoci potvrdili su i da je Smiljana kockala, a za Jasminu se nisu vezale nikakve afere niti problemi.

Svjedok koji je također ispitan u istrazi ispričao je da ju je jednom prigodom kad je bio u društvu s njom, njezinim suprugom i njezinom šogoricom, šogorica upitala nešto o Jasmini. Smiljana se jako naljutila, rekla joj je da je maltretira i da ide doma.

Smiljani Srnec u petak je produljen je pritvor, a obrana će se žaliti na tu odluku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene