Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen i vlasnik agencije

Detalji akcije u kojoj je pao vozač autobusa s rekordnom količinom marihuane: Odala ga je nervoza, a policija ga je već neko vrijeme pratila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nervozni vozač turističkog autobusa u kojem je pronađeno 342 kg marihuane, u zadnji je trenutak odustao i pristao odraditi još ovu sezonu na jugu Hrvatske, a nakon toga bi ga planovi odveli u Njemačku. Policija ga je pratila već neko vrijeme.

Službenici Granične policije i Carine na GP Karasovići uočili su nervozu kod vozača autobusa, što je pobudilo njihovu sumnju. Kada su pregledali prtljažni prostor, imali su što i vidjeti – golemu količinu droge. Otkriveni su i detalji cijelog slučaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal"

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, uhićeni su vozač B. M. (40) i vlasnik turističke agencije N. Č. (34). Vozač je navodno pred sam početak ove turističke sezone planirao otići na rad u Njemačku, no u zadnji je trenutak odustao i pristao “odraditi” još ovu sezonu na jugu Hrvatske.

Autobus je iz smjera Crne Gore na GP Karasoviće na Debelom Brijegu pristupio u 15:25. Jutarnji doznaje da se već neko vrijeme, zbog opravdane sumnje u nelegalne aktivnosti, pratio vozač, a navodno i vlasnik slabo poznate dubrovačke turističke agencije koji je navodno sklon aparatima za zabavu.

Sumnja se da su se udružili zbog prebacivanja marihuane na zagrebačko tržište.

''Izvan sebe sam. Ne želim ništa komentirati. Nisam u stanju. Molim vas da me shvatite'', rekla je supruga uhićenog vlasnika agencije.

Nakon kriminalističkog istraživanja obojica će biti privedeni dežurnom državnom odvjetniku i sucu istrage. Vlasnik agencije prije nekoliko godina imao prometnu nesreću u Crnoj Gori gdje je autobusom udario u neke strane biciklistice. Tada je proveo samo dan u istražnom zatvoru, a izašao je nakon uplaćenih 5000 eura jamčevine.

Najvrjednija je to zapljena droge ove godine na tom području i druga najveća zapljena droge na području PU dubrovačko-neretvanske.

''Nakon što mu je rečeno da otvori jednu od torbi, uočen je sadržaj zbog kojeg smo od Općinskog državnog odvjetništva i suca istrage zatražili te dobili nalog za pretres, tijekom čega smo pronašli još četiri torbe različitih veličina te smo u daljnjem tijeku istrage uhitili još jednu osobu koju osnovano sumnjičimo za povezanost s ovim kaznenim djelom'', rekao je voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica.

Načelnik policijske postaje Gruda Matko Klarić naglasio je kako je riječ o jednoj od najvećih zapljena narkotika u Hrvatskoj: ''Od početka ove godine do jučer zabilježili smo 23.962 autobusa na GP Karasovići, a samo jučer više od stotinu''.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene