Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ubojstvo iz 1999.

Optužen Tomislav Viktor Basa zbog ubojstva bankara Ibrahima Dedića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Basu je policija uhitila 30. siječnja ove godine, a čekala je nekoliko godina da iz inozemstva dođe u Hrvatsku. U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 50-godišnjeg Tomislava Viktora Base tereteći ga za ubojstvo bankara Ibrahima Dedića počinjeno u Zagrebu 1999. godine.

Pročitajte i ovo Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno" Ivan Bulj izišao iz zatvora Ubojica na slobodi Ivan Bulj, koji je prije 22 godine ubio 17-godišnju Anđelu, izišao iz zatvora: "Nevin sam. Svakako ću se vratiti u Sinj''

Ne navodeći identitet okrivljenika ni žrtve, zagrebački ŽDO u priopćenju objavljenom u četvrtak navodi da je zbog počinjenja ubojstva podigao optužnicu protiv 50-godišnjaka s hrvatskim, nizozemskim i švicarskim državljanstvom.

U optužnici se okrivljeniku stavlja na teret da je 3. srpnja 1999. oko 22:30 u Zagrebu, s još jednom osobom neutvrđenog identiteta, sukladno zajedničkom prethodnom dogovoru, a u nakani da Dedića liše života, pričekao njegov dolazak u zgradu u Ivekovićevoj ulici broj 17, u kojoj je Dedić stanovao.

Nakon što je Dedić ušao u zgradu, tereti ih se da su u njega ispalili dvadesetak streljiva iz automatskog pištolja i iz pištolja. Zadobio je niz strijelnih ozljeda glave i tijela koje su dovele do smrtnog ishoda.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Basu je policija uhitila 30. siječnja ove godine, a čekala je nekoliko godina da iz inozemstva dođe u Hrvatsku kako bi potvrdila svoju sumnju da je na zagrebačkoj Peščenici ubio bankara Dedića. Basa je uhićen nekoliko dana nakon što je u Hrvatsku došao u posjet rodbini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene