Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija u Zagrebu

Policija otkrila detalje: U lovu na pljačkaše zaštitarskog kombija sudjelovao i helikopter

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila tri osobe koje se dovode u vezu s pljačkom zaštitara koja se dogodila u ponedjeljak ujutro u Ulici grada Gospića u Zagrebu. Isto je vozilo opljačkano i u ožujku na zagrebačkim Sveticama.

Razbojništvo nad zaštitarima dogodilo se u 7:45 u Ulici grada Gospića na zagrebačkom Žitnjaku. Zaštitarima su zaprijetili vatrenim oružjem i odnijeli novac, no policija je ubrzo uhitila tri osobe koje se dovode u vezu s tom pljačkom. 

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Prema neslužbenim informacijama, trojac je bio naoružan pištoljima. Još uvijek nije poznat opljačkani iznos. 

Zanimljivo je da je isto dostavno vozilo zaštitarske službe opljačkano i u ožujku ove godine na zagrebačkim Sveticama

Tada je policija izvijestila da su prepad na zaštitare izvela dva maskirana i naoružana pljačkaša koja su nakon razbojništva uspjela pobjeći.

Božinović pohvalio policajce

Policajce koji su uhitili trojicu osumnjičenih pohvalio je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Iskoristio bih priliku i pohvalio policijske službenike za jednu promptnu, odlučnu i profesionalno izvedenu akciju u kojoj nijedan građanin nije bio ugrožen, čime je policija pokazala još jednom da je spremna i sposobna nositi se s najozbiljnijim izazovima i održavati red i sigurnost u RH", rekao je Božinović.

Dodao je da je policija "žurnom, pravovremenom i koordiniranom akcijom uhitila trojicu napadača" koji su nešto ranije izveli oružanu pljačku.

"Koordinacija se sastojala u tome da su sve raspoložive snage temeljne, interventne, specijalne i kriminalističke policije uz pomoć helikopetra locirale napadače i uhitile ih. Istraga se širi", izjavio je ministar Božinović. (S.Ve./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene