Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Velika akcija u Zagrebu

Policija otkrila detalje: U lovu na pljačkaše zaštitarskog kombija sudjelovao i helikopter

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila tri osobe koje se dovode u vezu s pljačkom zaštitara koja se dogodila u ponedjeljak ujutro u Ulici grada Gospića u Zagrebu. Isto je vozilo opljačkano i u ožujku na zagrebačkim Sveticama.

Razbojništvo nad zaštitarima dogodilo se u 7:45 u Ulici grada Gospića na zagrebačkom Žitnjaku. Zaštitarima su zaprijetili vatrenim oružjem i odnijeli novac, no policija je ubrzo uhitila tri osobe koje se dovode u vezu s tom pljačkom. 

Pročitajte i ovo Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

Prema neslužbenim informacijama, trojac je bio naoružan pištoljima. Još uvijek nije poznat opljačkani iznos. 

Zanimljivo je da je isto dostavno vozilo zaštitarske službe opljačkano i u ožujku ove godine na zagrebačkim Sveticama

Tada je policija izvijestila da su prepad na zaštitare izvela dva maskirana i naoružana pljačkaša koja su nakon razbojništva uspjela pobjeći.

Božinović pohvalio policajce

Policajce koji su uhitili trojicu osumnjičenih pohvalio je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Iskoristio bih priliku i pohvalio policijske službenike za jednu promptnu, odlučnu i profesionalno izvedenu akciju u kojoj nijedan građanin nije bio ugrožen, čime je policija pokazala još jednom da je spremna i sposobna nositi se s najozbiljnijim izazovima i održavati red i sigurnost u RH", rekao je Božinović.

Dodao je da je policija "žurnom, pravovremenom i koordiniranom akcijom uhitila trojicu napadača" koji su nešto ranije izveli oružanu pljačku.

"Koordinacija se sastojala u tome da su sve raspoložive snage temeljne, interventne, specijalne i kriminalističke policije uz pomoć helikopetra locirale napadače i uhitile ih. Istraga se širi", izjavio je ministar Božinović. (S.Ve./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene