Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Novi detalji

Vatrogasci osiguravaju zgradu. Izgorjeli stanovi, oštećeni stubište, tavan i automobili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki požar izbio je u utorak navečer u stanu u zgradi u Gotovčevoj ulici na broju 6. Vatra se vrlo brzo proširila. Požar je ugašen, no vatrogasci su ostali na terenu i u srijedu ujutro.

Zagrebački vatrogasci dojavu o požaru dobili su u utorak u 20:42. Kako doznajemo, prema dojavi, požar je krenuo iz kuhinje u jednom od stanova na četvrtom katu te se proširio na susjedni stan. Vrlo brzo, vatra se proširila na niže katove, ali i na krovište zgrade. 

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba doznajemo da, iako je zagrebačka policija ranije javila kako je najvjerojatnije opožareno osam stanova, ipak se radi o četiri. Naime, dva su stana u potpunosti izgorjela, dva stana ispod njih su oštećena. Radi se uglavnom o oštećenjima roleta i prozora, doznajemo od zagrebačkih vatrogasaca. Osim toga, opožareni su stubište, tavanski prostor i dva automobila na koje su padali opožareni dijelovi.

Požar je ugašen oko 23 sata, a vatrogasci i dalje osiguravaju zgradu zbog fasade po kojoj se požar proširio. Jedna je osoba ozlijeđena i pružena joj je liječnička pomoć, a ostali stanarin su zbrinuti. Vatrogasci ostaju na terenu do završetka policijskog očevida.

"Požar je krenuo na četvrtom katu, ubrzo se proširio na treći kat, a zahvatio je i krovište. Prijetila je opasnost da se putem krovišta vatra proširi i na ostali dio građevine, ali je brzom intervencijom to spriječeno. Na intervenciji su bili vatrogasci iz tri postaje - sedam vozila te 28 profesionalnih i četiri dobrovoljna vatrogasaca", kazao je u noći na srijedu Miroslav Merćep, zapovjednik smjene JVP-a Zagreb te dodao kako su na teren došli za otprilike pet minuta nakon dojave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene