Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucnjava u Dubravi

Stanovnici u strahu: "Svi se bojimo za svoju djecu. Ovo je teror koji traje godinama, a institucije ne rade ništa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija objavila je prve podatke istrage posljednje pucnjave u zagrebačkoj Dubravi. Kako su rekli, radi se o sukobu u krimmiljeu, odnosno narkomiljeu. Privedeni su otprije poznati policiji.

Stanovnike zagrebačke Dubrave zaprepastila je u utorak još jedna pucnjava iz vatrenog oružja. Radi se o četvrtoj pucnjavi u mjesec dana u Zagrebu. Neslužbeno se doznaje da je na mjestu zločina pronađena droga.

Stanovnici Dubrave u strahu za djecu

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićen muškarac Pucao je po gradu uz hrvatsku granicu, a onda i na policiju: Mjesto je bilo pod opsadom do dugo u noć Ilustracija Akcija u Brežicama Drama u blizini granice: Muškarac pucao po gradu pa se naoružan sakrio u kuću

"Vidio sam dio događanja, bježali su pored mene. Vidio sam automobil u bijegu. Nije bio samo pištolj i automatska puška Kalašnjikov nego i tzv. pumparica. Sve je izgledalo kao u nekakvom filmu - mir i tišina i odjednom pucnjava. Mi smo to očekivali. To traje par godina, to je teror, teror te obitelji. Institucije nisu nikad ništa napravile. Problem je u institucijama i vlasti koje ne rješavaju slučajeve u korijenu. Ovo je trebalo odavno riješiti", kazao je jedan od susjeda.

"Čudom i srećom da nije metak završio u prvoj sobi gdje je bilo dvoje djece. Da nije bilo kombija, djeca bi poginula vjerojatno. Za mene je to itekako velika tragedija", dodao je.

U propucanom kombiju su bile plinske boce

"Bio sam iza kuće, nisam u trenutku vidio što se dogodilo. Čuo sam pojedinačnu pucnjavu, a onda rafalnu. Tu se na ulici igralo puno djece, oni su istrčali. Auto koji je bježao skoro iz je pregazio. Izašao sam iza kuće, svi su trčali, djeca su se razbježala, ovo više nije normalno. Ne može se ovakvo što događati u jednom okruženju. Svi imaju djecu i svi se boje za svoju djecu", kazao je drugi susjed.

Dodao je kako je sve bilo dramatično: "Mi stariji smo se tresli. Nije mi bilo baš svejedno, vidjelo se na kombiju kako je propucan. Susjed navodno u kombiju ima plinske boce. Da su te boce pogodili to bi eksplodiralo, tko zna što bi se dogodilo", dodao je.

"Jedino sam se uplašila za unuku, ona se rolala s kolegicom. Ona je problijedila, drhtala je dok je došla doma", kazala je jedna od susjeda.

Sudionici pucnjave otprije poznati policiji

Ranije je u Policijskoj upravi zagrebačkoj održana je konferencija za novinare na kojoj je priopćeno više detalja o toj pucnjavi.

Voditelj službe općeg kriminaliteta Zvonimir Petrović kazao je kako je na mjestu događaja pucnjave u Dubravi zatečeno više osoba koje su privedene u Policijsku postaju i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

"Brzom reakcijom policije nakon dojave zatečeno je više osoba. Više ih je odmah odvedeno u policiju. Napravljen je očevid. Kriminalističko istraživanje u punom je tijeku. Ne možemo govoriti više o detaljima. Većina sudionika poznata je policiji, to vam mogu reći. Istraga se širi na više osoba koje nisu bile odmah dovedene u policiju", kazao je Petrović i dodao kako se radi o hrvatskim državljanima.

"Radi se o osobama koje su od ranije više puta evidentirane za razna kaznena djela, i to imovinskog karaktera, nasilnog karaktera i kaznena djela iz domene zlouporabe opojnih droge. Možemo reći da se radi i o sukobu u krimmiljeu, čak možemo reći da se radi o narkomiljeu", zaključio je.

Stanje sigurnosti – dobro

O općem stanju sigurnosti na području Zagreba rečeno je kako je stanje sigurnosti u Zagrebu i županiji – dobro. "Stanje sigurnosti na području Zagreba i županije je dobro. Zabilježeno je 10.865 kaznenih djela kriminaliteta, što je smanjenje za 3,4 posto", kazao je načelnik Davor Posilović iz Sektora policije.

"Bilježimo četiri kaznena djela više silovanja nego lani, ali je svih 15 tih kaznenih djela riješeno. Što se tiče stanja javnog reda i mira, stanje je povoljno", dodano je na konferenciji za novinare. Navode da je mnogo manje prekršaja tučnjave, i to za 20 posto.

U pucnjavi oštećena ulazna vrata i kombi

Podsjetimo, u Ulici Novoselski odvojak IX. u utorak navečer oko 19 sati začuli su se hici, a u pucnjavi su oštećena ulazna vrata na kući u vlasništvu 60-godišnjaka i kombi vozilo 51-godišnjakinje. Kako doznajemo iz PU zagrebačke, ozlijeđenih u pucnjavi nema prema prvim izvještajima.

Nakon tog incidenta policija je privela šest osoba koje se dovodi u vezu s tim događajem. Kriminalističko istraživanje nad šest privedenih nastavilo se i u srijedu ujutro, doznajemo u zagrebačkoj policiji. Privedene osobe starosti su 30, 32, 26, 21, 24, 23 godina.

Neslužbeno se doznaje da je na mjestu pucnjave pronađena droga, no vrsta i količina zasad nisu poznati.

Prema riječima svjedoka, napadači su zapucali na kuću iz vozila koje se kretalo. Čulo se više hitaca, a u to vrijeme na ulici je bilo ljudi, čak i djece koja su se igrala.

Više informacija bit će poznato nakon obavljenog policijskog očevida.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene