Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izgubio se kontakt

Još nema glasa o nestalom Boeingu, rodbina na aerodromu čeka bilo kakvu dobru vijest

Na putovanju je bilo 56 osoba i šest članova posade. Nakon četiri minute od polijetanja, avion je pao za tri tisuće metara. Indonezijski ribari tvrde da su vidjeli trenutak pada kada je u dodiru s vodom avion eksplodirao. Još nema službenih potvrda te je intenzivna istraga u tijeku.

Boeing 737, zrakoplov tvrtke The Sriwijaya Air izgubio je kontakt na ruti od Jakarte do Pontiaka, izvjestili su dužnosnici.

Internetska stranica za praćenje letova, Flightradar24.com objavila je da je zrakoplov izgubio više od tri tisuće metara nadmorske visine u minuti, prenosi BBC.

Ista internetska stranica navodi i da je istražiteljski tim ministarstva prometa, po svemu sudeći pronašao i dijelove tijela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 42 POSTO MANJE PROMETA U 2020. manje letova i fatalnih nesreća, ali više žrtava od godine prije

 

Vidjeli pad i čuli eksploziju

Svjedoci kažu da se čula i vidjela barem jedna eksplozija. Ribar koji je vidio pad potvrdio je da je kapetan broda na kojemu je bio zatražio odmah nakon toga povratak na kopno.

"Avion je poput munje pao u more i eksplodirao u vodi", kazao je za BBC. "Bilo nam je to poprilično blizu, krhotine nekakve šperploče zamalo su pogodile brod", dodao je ribar.

U zrakoplovu se nalazilo 56 putnika, među kojima sedmero djece i šest članova posade te je tamošnje ministarstvo objavilo da su u tijeku intenzivni napori potrage i spašavanja.

Priprema se podvodna potraga za crnim kutijama

Vojska je u tom području rasporedila nekoliko ratnih brodova i dva helikoptera tipa Super Puma kako bi pomogla u potrazi, rekao je zapovjednik oružanih snaga Hadi Tjahjanto.

Polijetanje aviona na letu SJ-182 zbog obilne je kiše bilo odgođeno 30 minuta, rekao je novinarima direktor zrakoplovne tvrtke Jefferson Irwin Jauwena.

Surjanto Tjahjono, šef Nacionalnog odbora za sigurnost prijevoza rekao je da se priprema podvodna potraga za crnim kutijama.

Posljednji kontakt u 14:30

Posljednji kontakt s zrakoplovom zabilježen je u 14:30 prema lokalnom vremenu (07:40 GMT). Let je trebao trajati 90 minuta, a ruta mu je najvećim dijeom trebala biti iznad mora.

U tijeku potraga

Spasioci u potrazi za indonezijskim zrakoplovom tvrtke Sriwiyaja Air koji je u subotu nakon polijetanja iz glavnoga grada Jakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja pronašli su sumnjive krhotine u vodama sjeverno od grada, rekao je dužnosnik agencije za traganje i spašavanje Basarnas.

Stanovnici otoka u blizini mjesta nestanka aviona tvrde da su pronašli predmete za koje smatraju da pripadaju zrakoplovu. Također, na društvenim mrežama i televiziji pojavile su se fotografije čiji sadržaj nalikuje krhotinama zrakoplova.

Moguće krhotine pronađene su u vodama sjeveno od Jakarte, rekao je Reutersu službenik Vladine agencije za spašavanje, no ta informacija još nije službeno potvrđena, prenosi SkyNews.

"O krhotinama su izvijestili indonezijski ribari, no mi zasad ne možemo ništa potvrditi jer smo na putu prema odredištu", rekao je za agenciju dpa dužnosnik indonezijske agencije.

Ovaj avion je svoj prvi let obavio u svibnju 1994. godine, BBC prenosi kako je rijetkost da avioni te starosti još uvijek lete. Avion bio dio serije 737 Classic, druge generacije 737, koja je izgrađena tijekom osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. 

Rodbina nestalih putnika na aerodromu u Pontianaku nestrpljivo čeka novosti o stradalom zrakoplovu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene