Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živa i zdrava

Pet dana trajala potraga: Pronađena 13-godišnja djevojčica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barbara Vidović (13) netragom je nestala iz svog doma u Triblju u noći s petka na subotu. Pronađena je u popodnevnim satima u srijedu.

19:39 - Pronađena nestala 13-godišnja djevojčica živa i zdrava na širem području Ogulina, potvrdila je policija reporteru Dnevnika Nove TV Domagoju Mikiću. Provodi se istraga je li kuću napustila dragovoljno ili je bila oteta.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Nestao Luka Stepišnik policija treba pomoć Nestao 25-godišnji Slovenac, posljednji puta viđen u Hrvatskoj

17:38 -Trinaestogodišnjoj Barbari Vidović izgubio se svaki trag prije pet dana, u noći s petka na subotu kad je izašla iz obiteljske kuće u Triblju, mjestu u zaleđu Crikvenice. Obitelj je njezin nestanak prijavila policiji odmah ujutro, no, kako veli Barbarin otac Anton, do danas nemaju nikakvih informacija o njoj.

''Posljednji put sam je vidio u petak oko 22 sata navečer kad je išla spavati. Do dan danas nemamo nikakvoga rezultata. Mi smo više manje doznali u kom pravcu je to krenulo, kamo je otišla i sad se zna nešto'', rekao je Anton Vidović, otac nestale djevojčice reporteru Dnevnika Nove TV Domagoju Mikiću. 

Dodaje da sumnja da je prethodno bila u kontaktu sa 17-godišnjakom, vjerojatno preko Facebooka. ''Vjerojatno su je namamili na nek dačin da izađe. Sumnjamo da su tu noć došli po nju i odvezli je, kao i da je negdje drže pod prisilom", dodao je.

''Njoj ništa nije falilo, A gdje je sad to je katastrofa, to nema veze sa životom'', kazao je.

Poruka za kćer

''Barbara, vrati se doma. Probaj naći načina da se javiš, izvučeš'', poručio je Anton svojoj kući.

"Policija radi, ali mi nije jasno da je nisu pronašli u Ogulinu. Sumnjamo da se skrivaju u Ogulinu. Njegovi roditelji su potvrdili da su naša djeca zajedno, ali se vade na to da ne znaju gdje su. Već danima ne spavamo. Ne znam je li gora situacija kad znate s kim je, a ne možete do nje, ili da je nestala", kazao je očajni otac.

Vezano uz ovaj slučaj poslali smo upit i PU primorsko-goranskoj te PP Crikvenica. "Policijska uprava primorsko-goranska u suradnji s drugim policijskim upravama poduzima i dalje intenzivne mjere traganja i radnje u cilju pronalaska maloljetne osobe čiji je nestanak prijavljen ovoj policijskoj upravi 12. kolovoza 2017. godine", odgovorila nam je glasnogovornica PU primorsko-goranske Mirjana Kulaš.

Na obavjesnom razgovoru u policiji bila je i majka 17-godišnjaka koja je potvrdila da zna da je njezin sin zajedno s 13-godišnjakinjom no gdje se nalazi trenutno ne zna.

Nestanak djevojčice prijavljen je i na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba, gdje je istaknuto kako je Barbara visoka 170 cm, ima crnu ravnu kosu, četvrtasto lice i ožiljak od vodenih kozica između obrva, na čelu.

Svi koji imaju informacije o Barbari mogu ih dojaviti najbližoj policijskoj postaji, nazvati na broj 192 ili ih dostaviti na e-mail adresu nestali@nestali.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene