Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se istraga

Urušavanje silosa kod Đakova: Policija objavila detalje nesreće u kojoj su poginuli otac i sin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac i sin poginuli su kada se u mjestu Đurđanci pokraj Đakova urušio silos. Policija je pripriopćila da je do urušavanja dijela zida došlo uslijed narušavanja statike bočnog zida.

Policija se priopćenjem oglasila o nesreći u mjestu Đurđanci pokraj Đakova u kojoj su poginule dvije osobe kad se na njih srušio silos.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

"Prilikom čišćenja tla u prostoru otvorenog unutarnjeg dijela silosa na farmi u Đurđancima oko 17 sati 11. travnja, uslijed narušavanja statike bočnog zida, došlo je do urušavanja dijela zida izrađenog od betonskih blokova. Dijelovi zida pali su na 71-godišnjaka, 32-godišnjaka i 30-godišnjaka", priopćili su iz policije o razlozima urušavanja.

Poginuli su, podsjećamo, otac (71) i sin (32), dok je 30-godišnjak teško ozlijeđen i prebačen u bolnicu.

"Uslijed višestrukih ozljeda na mjestu događaja preminuli su 71-godišnjak i 32-godišnjak. Ozlijeđenom 30-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozlijede (otvoreni prijelom potkoljenice noge)", stoji u priopćenju.

Tijela su prevezena u KBC Osijek radi obdukcije, a policija nastavlja s daljnjim radom na utvrđivanju okolnosti događaja.

U nesreći su prema neslužbenim informacijama poginuli članovi poznate stočarske obitelji Markić, koju mediji pamte po prosvjedu prije nekoliko godina pred općinom Semeljci zbog zemlje, kada su danima usred sela držali krave, a svoje su bikove doveli i pred resorno ministarstvo kako bi ukazali na neporavilnosti u podjeli poljoprivrednog zemljišta.

Navodno su poginuli otac i najmlađi sin, Stipo i Goran Markić, dok je ozlijeđen još jedan muški član te obitelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene