Obavijesti Video Pretražite Navigacija
suđenje za trostruko ubojstvo

Zavadlav s optuženičke klupe poručio bratu: "Budi u komuni, ne mogu te više čuvati, pod ključem sam"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Splitu u 9:30 nastavljeno je suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo početkom ove godine u Splitu.

Filipa Zavadlava doveli su iz zatvora u Gospiću, a pred zgradom suda bili su raspoređeni policajci.

Pročitajte i ovo Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu Završeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo - 3 završeno suđenje FOTO Zavadlav opet pokušao prekinuti ročište: "Moja ruka nije potegla obarač" - objavljeno kada će biti presuda

Za danas je bilo predviđeno saslušavanje Ante i Stanislava Zavadlava, oca i brata optuženog, no oni su odlučili iskoristiti svoje pravo i odbili su svjedočiti, javio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič. Iskoristili su pravo o izostanku iskaza ako bi tako sebi bliskog srodnika, člana obitelji ili prijatelji izvrgnuli sramoti i novom kaznenom progonu.

Zavadlav je u jednom trenutku s optuženičke klupe poručio bratu: "Budi u komuni, ne mogu te više čuvati, pod ključem sam." Brat Stanislav je, prije nego što je izašao iz sudnice, zamolio sutkinju da razgovara s bratom, piše 24sata.

"Neke stvari nisu sporne. Obrani su interesantni svjedoci koji su govorili o njegovu psihičkom stanju, o misaonom sklopu koji je bio dezorganiziran i disocijativan, što znači da je u najmanju ruku bio granično psihološkom, psihijatrijskom momentu, iako kod njega nije utvrđena shizofrenija, znači granični slučaj. Svjedoci će pomoći vještacima da se do kraja očituju je li bio bitno smanjeno ubrojiv ili potpuno neubrojiv", rekao je novinarima Zavladavov odvjetnik Branko Šerić i dodao kako njegov klijent izgleda dobro, ali njegovo stanje nije dobro.

U petak bi na sud trebali doći vještaci koji će reći svoje mišljenje o Filipovu stanju. "Ako ne dođe do dopune ili novog vještačenja, onda bi to moglo biti to. S time da neće u petak biti završne riječi, ne očekujem to", dodao je Šerić.

Na pitanju jesu li postojale određene prijetnje prema Filipu, Šerić je rekao da mu je teško o tome govoriti te kako bi to bio "doprinos oštećenika".

"U konkretnom predmetu tog doprinosa nije bilo. Čuli smo roditelje dvojice stradalih, ubijenih, koji su rekli da njihovi sinovi nisu ničime uzrokovali ponašanje moga branitelja", poručio je Šerić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene