Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oteglili ga u Šibenik

Oštećena mu je pogonska elisa: Na otoku Žirju nasukao se katamaran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očevid koji je započeo jutros privremeno je prekinut jer je postojala opasnost od daljnjih oštećenja nasukanog trupa broda pod utjecajem valova te se odmah krenulo u odsukavanje nakon čega je u 08.15 sati spasilački brod iz sastava LK Šibenik preuzeo katamaran na tegljenje. Na katamaranu će u šibenskoj gradskoj luci na sigurnom vezu biti nastavljen očevid.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pomorskoj nezgodi putničkog broda na otoku Žirju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dvoje ozlijeđenih Dva čarter plovila, motorna jahta i jedrilica sudarili se kod Žirja! Slika nije dostupna Panika u New Yorku Drama na Manhattanu: Katamaran se zabio u dok, deseci ozlijeđenih

Službenici MRCC Rijeka obavijest o pomorskoj nezgodi zaprimili su u srijedu u 06:12 sati od službenika LK Šibenik, koji su izvijestili o nezgodi katamarana Komiža kojemu je uslijed nasukavanja u uvali Muna na otoku Žirju oštećena jedna pogonska elisa.

Očevid koji je započeo jutros privremeno je prekinut jer je postojala opasnost od daljnjih oštećenja nasukanog trupa broda pod utjecajem valova te se odmah krenulo u odsukavanje nakon čega je u 08.15 sati spasilački brod iz sastava LK Šibenik preuzeo katamaran na tegljenje.

Na katamaranu će u šibenskoj gradskoj luci na sigurnom vezu biti nastavljen očevid.

Srećom, u nasukavanju nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen te more nije prodrlo u trup broda, dok na mjestu nasukavanja nije uočeno onečišćenje mora.

Putnički brod 'Komiža' u vlasništvu je domaće brodarske tvrtke Linijska nacionalna plovidba iz Splita, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene