Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašan zločin

Liječnici se bore za živote žene i muškarca koje je upucao vlastiti sin, Dubrovčani u šoku: ''To je strašno. Ne daj Bože ni najgorem neprijatelju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strašan zločin dogodio se u Dubrovniku. 37-godišnjak je u kući pucao u svoje roditelje, oca u dobi od 68 i majku 67 godina. Majka je u kritičnom stanju. Sve se dogodilo noćas u obiteljskoj kući. Policija je za počiniteljem tragala satima, na ulicama su bile duge cijevi, a u blokadi veći dio grada. Počinitelj je uhićen, a Dubrovčani su u šoku.

U mirnoj dubrovačkoj ulici oko 23 sata 37-godišnji muškarac iz vatrenog je oružjea upucao svoje roditelje. Nalaze se u dubrovačkoj bolnici.

Pročitajte i ovo Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

''Žena je s prostrijelom glave, a muškarac ustrijeljen u vrat s ozljedom kralježne moždine. Žena je u dubokoj komi i tu prognoza nije baš najbolja, nije često da se netko oporavi nakon takve ozlijede. Muškarac je pri svijeti, ali mu je oduzet donji ekstremitet'', otkrio je neurokirurg Velimir Lupert iz Opće bolnice Dubrovnik.

Skrivao se od policije

Nakon stravičnog čina muškarac se udaljio s mjesta zločina. Na ulici su bile duge cijevi, a policija je blokirala velik dio grada i pronašla ga nakon nekoliko sati. ''Nalazio se u blizini, sakriven u jednom objektu'', kazala je glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić.

Nakon kriminalističke obrade muškarac je predan pritvorskom nadzorniku, a ujutro se još češljao teren u potrazi za dokazima.

Dubrovčani su šokirani. Nastavlja se crni niz – u listopadu 2017. godine muškarac je ubio svoju majku, a u siječnju prošle godine unutar zidina dogodilo se dvostruko ubojstvo i samoubojstvo, također unutar obitelji. Danas još jedna tragedija.

Dubrovčani u šoku

''Ne znam točno što se dogodilo, dogodio se u mom susjedstvu. Porazno. Čula sam dosta sirena, svih vrsta, nisam znala što se dogodilo, ali jutros sam čula'', ispričala je Dubrovčanka Marija.

''Dvadeset koliko živim ovdje nikada nije bilo ubojstava i sad u zadnjih godinu dana dva'', rekao je stanovnik Dorijan.

''Pogotovo kad dijete napada roditelje svoje. To je strašno, strašno za čuti, a za doživjeti ne daj Bože nikome, ni najgorem neprijatelju'', kazao je Dubrovčanin Ivo.

Policija nastavlja s kriminalističkom istragom. Muškarca se tereti za teško ubojstvo u pokušaju, a što je dovelo do ovog stravičnog čina još nije poznato. Neslužbene informacije kažu da muškarac nije bio kažnjavan niti je bilo prijava obiteljskog nasilja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene