Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAZNENE PRIJAVE

Mladići bježali policiji: Istrčali iz kuće i u bijegu bacili pušku i sef s novcem, pretraga donijela bogat ulov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Automatska puška, sef s novcem, oko 28 kilograma duhana, zračna puška, 37 komada streljiva, dva spremnika za automatsku pušku i dvije digitalne vage, bogat je to ulov čakovečkih policajaca nakon pretrage u Gornjem Hrašćanu obavljene u utorak.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu čakovečki policajci su 19. listopada u Gornjem Hrašćanu pretražili dom i druge prostore, koje koristi 21-godišnjak.

Prije samog početka pretrage, uočili su da se trčeći iz dvorišta obiteljske kuće udaljavaju dva muškarca držeći u rukama sumnjive predmete koje su u jednom trenutku odbacili.

Brzom reakcijom policajaca obojica su uz uporabu sredstva prisile uhićena i dovedena u službene prostorije Policijske uprave međimurske, gdje je utvrđeno su 29-godišnjak i 26-godišnjak s područja Nedelišća u pokušaju bijega odbacili automatsku pušku i sef u kojem se nalazio domaći i strani novac, a koje su policijski službenici pronašli i oduzeli.

Tijekom pretrage doma i drugih prostora u Gornjem Hrašćanu pronađene su i od 21-godišnjaka oduzete dvije PVC vreće u kojima se nalazilo oko 28 kilograma duhana, zračna puška, 37 komada streljiva, dva spremnika za automatsku pušku i dvije digitalne vage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SPRIJEČENA KATASTROFA Skriveno smrtonosno blago: Policija otkrila dva privatna crna arsenala na dva kraja Hrvatske
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POLICIJA U AKCIJI Gljive, trava, speed, bomboni, ''erektilna dizalica'', pištolj... samo je dio asortimana dilera iz Vukovara

Protiv 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela Nedozvoljena trgovina i Neovlašteno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te protiv 29 i 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela Sprječavanje dokazivanja, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene