Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Trenuci znatiželje''

Mladić se igrao očevim pištoljem pa upucao brata: "Nije nam znao objasniti zašto je uzeo službeni policijski pištolj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od policijskog službenika, oca osumnjičenog, oduzeto je službeno naoružanje, koje nije držao na propisani način. Zbog sumnje na težu povredu službene dužnosti udaljen je iz službe do okončanja disciplinskog postupka, priopćila je policija.

Petrinjska policija izvijetila je kako je jučer u obiteljskoj kući u Petrinji 22-godišnjak nehotice iz pištolja svog oca, koji je policijski službenik, opalio hitac prema svom mlađem bratu, koji je zadobio teške tjelesne ozljede te je hitno hospitaliziran.

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Ubijeni Jesse Baird i Luke Davies Optužen za dva ubojstva Traje potraga za tijelima voditelja i njegova dečka, ubio ih je policajac: Otkriveno što je ubojica radio satima nakon ubojstva

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom. Njega se sumnjiči da je u utorak, 31. listopada oko 16 sati, u obiteljskoj kući u Petrinji uzeo službeni pištolj svoga oca, inače policijskog službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke, iz kojeg je nehotično ispalio hitac prema svom maloljetnom bratu.

Maloljetnik je zadobio prostrijelnu ranu potkoljenice te su mu u sisačkoj Općoj bolnici okvalificirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život.

Stariji brat će noć provesti kod pritvorskog nadzornika, a u četvrtak će ga ispitati nadležna državna odvjetnica. Tereti ga se za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom. Postoji vjerojatnost da će od suca istrage tražiti da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor. Ako ovaj slučaj dođe do suda, prijeti mu zatvorska kazna do tri godine.

"Evo, ni sam 22-godišnjak nam nije znao reći niti objasniti zašto je uzeo službeni policijski pištolj svoga oca, za kojeg je on vrlo dobro znao da ga ne smije dirati, ali evo, trenuci znatiželje učinili su svoje i dogodilo se, nažalost, to što se dogodilo", rekla je Iva Dvorski, glasnogovornica PU sisačko-moslavačke.

Očevid na mjestu događaja vodila je županijska državna odvjetnica Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, a osumnjičeni 22-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.

Od policijskog službenika, oca osumnjičenog, oduzeto je službeno naoružanje, koje nije držao na propisani način, kao i privatni pištolj koji je posjedovao na oružni list za držanje i nošenje. Zbog sumnje na težu povredu službene dužnosti udaljen je iz službe do okončanja disciplinskog postupka", navedeno je u policijskom propćenju.

Riječ je o policajcu koji radi dugi niz godina bez ijedne mrlje u karijeri, no zbog ovog događaja postoji mogućnost da će dobiti otkaz.

Iz Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a kažu kako je problem puno dublji jer mnoge policijske postaje nemaju prostor za ostavljanje službenog oružja.

"Po meni je rješenje kako bismo ovu pojavnost sveli približno nuli da se naoružanje i takva oprema drže na radnom mjestu. A da bi se to moglo uraditi postoji potreba da se pripreme objekti za takvo što", kaže Zdravko Lončar iz Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene