Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi su privedeni

Pijani sukob: U masovnoj tučnjavi u Benkovcu sudjelovali i vojnici, oglasio se MORH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U masovnoj tučnjavi koja je malo iza ponoći izbila u Benkovcu sudjelovalo je pet mladića od kojih su trojica pripadnici Hrvatske vojske.

Masovna tučnjava izbila je u Benkovcu u nedjelju 20 minuta iza ponoći, a u njoj je sudjelovalo pet pijanih mladića, od kojih su trojica aktivni pripadnici Hrvatske vojske, javlja Zadarski.hr.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Hrvatska vojska, ilustracija baza NATO-a Hrvatski vojnici u Litvi posebno se ističu izgledom: Ovo su stroga pravila koja moraju slijediti

Tučnjava je izbila u jednom kafiću na Šetalištu kneza Branimira. Na jednoj strani bila su dva 27-godišnjaka iz Benkovca, a na drugoj vojnici stari 22, 23 i 28 godina.

Razlog sukoba nije poznat, a sudionici su zaradili lakše tjelesne ozljede i nitko nije zatražio medicinsku pomoć.

Dvojac iz Benkovca zadržan je u pritvoru, dok je vojnike privela Vojna policija.

Cijeli događaj je još u obradi, poručili su iz policije za Zadarski.hr

Provest će se stegovni postupak

O incidentu se oglasio i MORH.

"Možemo Vas izvijestiti da su u događaju koji navodite sudjelovala tri pripadnika OS RH te će sukladno zakonskim odredbama protiv njih biti proveden stegovni postupak.

Prema djelatnim vojnim osobama i drugim sudionicima navedenog događaja postupaju policijski službenici nadležne PU, zbog remećenja javnog reda i mira. S obzirom da su u događaju sudjelovale i vojne osobe, policija je u skladu sa Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima, čl. 19., obavijestila Vojnu policiju koja je izašla na teren.

Naime, sukladno Zakonu o obrani i Zakonu o službi u Oružanim snagama RH te Pravilniku o vojnopolicijskim poslovima, za djelatne vojne osobe nadležna je Vojna policija", objasnili su iz MORH-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene