Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhitili ga u Dubravi

Detalji pucnjave u Sesvetama: Korade se posvađao s vlasnikom kafića i otišao. Vratio se s vatrenim oružjem...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je objavila da je muškarac (30) koji je u nedjelju pucao u Sesvetama uhićen na području Dubrave. Zaustavili su mu automobil i uhitili ga.

Zagrebačka policija je objavila detalje pucnjave u Sesvetama zbog koje je, kako neslužbeno doznajemo, priveden Mario Korade, sin umirovljenog generala Ivana Koradea. 

Pročitajte i ovo Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao! Pucnjava u Maksimiru Pucnjava u Zagrebu Žena ubijena u Zagrebu: ''Upomoć, upomoć, tata je upucao mamu!''

U PU zagrebačkoj kažu da se muškarac (30) u nedjelju oko 16:15  u Ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama posvađao s vlasnikom (38) kafića te s još jednim muškarcem (65). 

Poslije svađe otišao je iz kafića. Nešto kasnije se vratio. Izvukao je vatreno oružje i zapucao. Ispalio je nekoliko hitaca prema ugostiteljskom objektu. 

"U tom trenutku u njemu se nalazilo nekoliko osoba, u dobi od 26, 31, 30, 43, 38 i 65 godina", rekli su iz zagrebačke policije.

Muškarca su policajci ubrzo pronašli na području Dubrave.

"Upravljao je osobnim vozilom te su ga zaustavili i priveli u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja", dodali su iz policije. 

Policija to tretira kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.

Iznuđivao, tukao, prijetio...

Mario Korade donedavno je izdržavao kaznu od tri godine i tri mjeseca zatvora u kaznionici u Glini zbog različitih kaznenih djela na temelju dvije objedinjene optužnice, i to zbog protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja teških tjelesnih ozljeda u prvom slučaju te iznude u drugom slučaju.

Sa 18 godina Mario se potukao u jednom varaždinskom kafiću, a u pomoć je pozvao oca Ivana, koji je došao naoružan.

Njegov otac Ivan među prvima je 1995. sa svojim Pumama ušao u oslobođeni Knin i na Tvrđavi razvio hrvatsku zastavu. Zatim je 2008. ubio četvero ljudi, među njima dječaka od 15 godina, a potom se zabarikadirao u jednoj vikendici. Tisuće policajaca danima su ga tražile po Zagorju, a država je strahovala od pomahnitalog ubojice. Među onima koji su Koradea molili da se preda policajcima bio je i Mario Korade. Tada je imao 19 godina. 

Kad su ga okružili u vikendici, Korade je zapucao na policiju i teško ranio policajca, koji je kasnije umro od ozljeda.  

Javnost je Mario zgrozio kad je na grobu najmlađe žrtve svog oca, 15-godišnjeg Gorana Hudića, razbio bocu viskija.

Nastavio je divljati po mjestu, a u kafiću je udario muškarca. Godinu kasnije, pijan je u jednom kafiću u Zlataru vijeđao goste i mahao teleskopskom palicom jer mu je konobarica odbila poslužiti piće. 

"Kleknite jer ću vas pobiti"

U tri je godine Mario Korade od prijatelja iz Zlatara iznudio 40.000 kuna. Prijetio mu je da će mu "iščupati grkljan i pobiti cijelu obitelj". Mladić je dugo trpio ucjene, obolio je od straha i završio na Hitnoj. Tek tada je odlučio prijaviti Koradea.

U siječnju 2015. Korade je napao dva brata i njihova susjeda koji su u Velikoj Veternički sjekli stabla. Jedan hrast pao je na imanje Koradeovih. Marija je to razbjesnilo.

"Došao je s dva psa i pištoljem u ruci. Uperio ga je u nas i rekao: 'Kleknite, jer ću vas pobiti'", pričao je 2015. jedan od braće. Govorio je da ih je, dok su klečali, Korade udarao drškom pištolja i kolcem te špricao suzavcem.

"Mislim da je bio nadrogiran, izgledao je kao životinja. Nismo se usudili pisnuti, a tada nam je rekao: ‘Lezi dolje, sve ću vas poubijati’", prepričao je muškarac i dodao da su legli, a Korade ih je nastavio mlatiti i gaziti im po koljenima. Korade je potom uzeo motornu pilu kojom su braća rušila i drva i prijetio je da će ih prepiliti. Zatim se ipak predomislio, otišao od njih, ali im je rekao da će ih poubijati ako ga prijave policiji. Oni su ipak to učinili.

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene