Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poginuo Toše Proeski, tijelo prebačeno u Makedoniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer ujutro oko 6 sati i 30 minuta, dva kilometra od petlje u Novoj Gradiški, u sudaru VW Tuarega srebrne boje i kamiona, poginuo je poznati makedonski pjevač Toše Proeski (26). Oko 19.30 tijelo nesretnog pjevača preneseno je u helikopter koji je potom uzletio za Makedoniju, gdje su se u tuzi okupili brojni građani kako bi mu odali počast.

Oko 19 sati i 30 minuta tijelo Toše Proeskog prevezeno je iz Nove Gradiške u Makedoniju helikopterom koji je stigao iz njegove domovine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očevid u tijeku Jedna osoba poginula u slijetanju automobila s ceste kod Siska Slika nije dostupna Svjetski mediji: 'Otišao pjevač anđeoskog glasa, balkanska zvijezda'

U pratnji su bili i djelatnici makedonskih ministarstava vanjskih i unutarnjih poslova, a tijekom ispraćaja Ljiljani Petrović je pozlilo te su je na rukama morali maknuti od kombija iz kojeg je tijelo makedonskog pjevača prebacivano u helikopter. 

Stotine makedonskih obožavatelja okupilo se na glavnom trgu u Skoplju gdje u spomen na Tošu pale svijeće i polažu cvijeće.

'Danas sam izgubio vjeru u Boga, ako ga vidite, recite mu (Bogu) da je vrlo arogantan', rekao je Jovan Lazarov, obožavatelj Toše Proeskog koji mu odaje počast na trgu.

Do nesreće je, inače, vjerojatno došlo zbog spleta okolnosti - neprilagođene brzine i umora, a vještačenjem će se utvrditi točan uzrok, rekla je glasnogovornica brodskoposavske policije, Kata Nujić.

Na tom dijelu auto-ceste jutros nije bilo magle, rekla je
glasnogovornica Nujić. 

U trenutku nesreće, Toše Proeski je sjedio na mjestu suvozača automobila kojim je upravljao 32-godišnji Georgi Georgievski, također makedonski državljanin. 

U automobilu je bila i menadžerica popularnog pjevača, Ljiljana Petrović (49), državljanka Srbije i Makedonije.

>> Posljednji intervju s Tošom Proeskim

>> Svjetski mediji: 'Otišao pjevač anđeoskog glasa, balkanska zvijezda'

>> In memoriam: Toše Proeski (25.01.1981.-16.10.2007.)

>> U Makedoniji sutra Dan žalosti

Vozač Tuarega najvjerojatnije je, zbog nepoštivanja razmaka između vozila, udario u kamion talijanskih registracija koji se kretao ispred njega. Potom je izgubio nadzor nad upravljačem i autom udario u središnju zaštitnu ogradu na auto cesti.

Toše Proeski na mjestu je poginuo, a vozač je zadobio teže ozljede glave. Zbrinut je u novogradiškoj bolnici i izvan je životne opasnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene