Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pritvorena sedmorica

Kamionima prošvercali više od 150 tona duhana, državu oštetili za više od 122 milijuna kuna: Policija kod njih pronašla i drogu, oružje, novac...

USKOK je pokrenuo istragu protiv sedmorice muškaraca. Tereti ih se da su krijumčarenjem više od 150 tona duhana u listu državu oštetili za više os 122 milijuna kuna.

Varaždinski policajci u suradnji s USKOK-om završili su višemjesečno istraživanje nad sedmoricom muškaraca starosti od 22 do 41 godine. Sva sedmorica su s područja Varaždinske županije i Grada Zagreba.

Policija ih sumnjiči da su se tijekom 2020. godine međusobno povezali te su u inozemstvu kupovali i u Hrvatsku švercali veće količine prešanog duhana u listu. Švercani duhan su skladištili na području Zagreba i preprodavali ga po cijeloj Hrvatskoj.

Od lipnja 2020. godine do siječnja 2021. godine, putem tvrtki koje su u tu svrhu registrirali u Hrvatskoj i inozemstvu, kupili su i prošvercali najmanje 153.560 kilograma duhana u listu.

Time su Državni proračun Republike Hrvatske, na ime neplaćenih trošarina, oštetili za najmanje 122,848.000 kuna. Preprodajom švercanog duhana na području Hrvatske zaradili su najmanje 6,826.000 kuna, koju su međusobno podijelili.

Izvršene pretrage prostora i vozila

Policajci i carinici oduzeli su im 4796 kilograma duhana u listu. Pretraženi su njihovi stanovi, kuće, vozila, poslovni prostori i skladišta na području Varaždinske županije i Zagreba.

Na području Grada Varaždina pronađeno je i oduzeto ukupno 11.880 kilograma prešanog duhana u listu, dok je na području Zagreba pronađeno i oduzeto još 5000 kilograma prešanog duhana u listu.

Uz duhan, pronađeni su i domaći i strani novac u ukupnom iznosu od 98.000 kn i 300 eura, dva teretna vozila-tegljača, od kojih jedno s priključnim vozilom kojim su prevozili duhan, jedno skupocjeno osobno vozilo marke BMW, veći broj mobitela i SIM kartica, mediji za pohranu podataka, poslovna dokumentacija, pištolj marke Browning sa streljivom, nekoliko paketića po 0.7 grama kokaina i drugo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kazneno prijavljen 76-godišnjak pozitivan na koronu šetao bez maske po domu za starije na Krku, otišao u restoran i kiosk

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama u Prelogu Došao u knjižnicu pa napravio scenu: Muškarac vrijeđao i gurao djelatnicu koja mu je rekla da stavi masku, a policija kod njega našla - sablju

Šestorica osumnjičenih pritvorena su u ponedjeljak. Sedmi je tijekom ponedjeljka bio u bijegu, a u utorak se sam javio policiji. Nakon obrade, bit će i on pritvoren.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene