Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljena istraga

Pala još dvojica "ratara" s najveće otkrivene plantaže kod Zadra: Umjesto industrijske konoplje, zasadili 7500 stabljika marihuane

Zadarska policija u kolovozu ove godine otkrila je ogromnu plantažu industrijske konoplje na kojoj je bilo zasađeno 7500 stabljika marihuane. Nastavljena je istraga o "ratarima" koji su je uzgajali.

U zadarskoj policiji nastavljena je istraga najveće otkrivene plantaže marihuane u županiji. Krim istraga je provedena nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 43 godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće" Ilustracija Dnevnik Nove TV pita Treba li Hrvatska legalizirati marihuanu? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Prvi 43-godišnjak je, početkom ožujka ove godine pribavio najmanje 7728 sjemenki droge marihuana te materijal potreban za izgradnju plastenika neophodnog za rast sadnica marihuane.

Potom je, zajedno s drugim 43-godišnjakom i prijašnjim osumnjičenicima, na čestici katastarske općine Islam Grčki izgradio plastenik i nabavio materijal neophodan za sadnju sjemenki marihuane.

Sadnice su početkom svibnja dosegle visinu od oko 20-50 cm i presađene na navedenu česticu, na površini od oko 20.000 četvornih metara. Nakon toga je prvi 43-godišnjak nastavio financirati daljnje podizanja plantaže marihuane.

Obojica 43-godišnjaka su pritvorena uz kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Plantaža otkrivena u kolovozu

Policija je u kolovozu provela krim istragu i nad 58-godišnjakom. Plantaža 58-godišnjeg vlasnika registrirana za uzgoj industrijske konoplje prostire se na oko 10 hektara u općini Islam Grčki (zemljište je u vlasništvu Republike Hrvatske).

Biljke su bile zasađene na dijelu zemljišta veličine oko 21 tisuću četvornih metara, a prosječno su visoke oko 165 centimetara i trenutno su u fazi cvatnje.

Policija je, u suradnji sa zadarskim državnim odvjetništvom, obavila očevide te su "veće količine materije" izuzete za vještačenje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene