Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SEDMERO DJECE U BOLNICI

Prometna nesreća kod Slavonskog Broda: Poginuo vozač automobila, autobus pun djece se prevrnuo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autobus pun djece prevrnuo se u četvrtak prijepodne između Vranovaca i Trnjana, nedaleko Slavonskog Broda, najvjerojatnije dok je izbjegavao automobil koji mu je išao ususret, a prema policijskim informacijama, u nesreći je poginuo vozač automobila, dok od djece nitko nije teže ozlijeđen.

Slavonsko-brodska policija kratko je izvijestila da se nesreća dogodila oko 10:45 sati na županijskoj cesti 4202 između Vranovaca i Trnjana.

Pročitajte i ovo U teškoj prometnoj nesreći u Sisku poginuo mlađi muškarac u Sisku Objavljeni detalji strašne nesreće: 18-godišnji vozač udario u ogradu i nakon prevrtanja ispao iz automobila Ilustracija Završen očevid U Slavonskom Brodu pijani vozač izazvao tešku prometnu nesreću: Jedna je osoba poginula

"Prema informacijama kojima do sada raspolažemo, u ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao vozač osobnog automobila, dok od djece nitko nije ozlijeđen. Promet je zatvoren za sav promet te ga policijski službenici preusmjeravaju na obilazne pravce. Očevid je u tijeku", izvijestila je policija.

Prema neslužbenim informacijama, nesreća se dogodila kad je automobil koji je vozio prema autobusu prešao u suprotni trak, a vozač autobusa vjerojatno ga je pokušao izbjeći pa je zahvatio rubnik i sletio s ceste. Autobus je, prema pisanju medija, prevozio učenike iz Slavonskog Šamca na kazališnu predstavu u Slavonski Brod. U autobusu je bilo 61 dijete i šest učiteljica.

Reagirala i Vlada

Na vijest o prevrtanju autobusa s djecom reagirali su i u Vladi, u kojoj se doznaje da je premijer Andrej Plenković odmah nakon što je doznao za nesreću kontaktirao brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, a državi tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić po premijerovu je nalogu kontaktirao ravnatelja bolnice u Slavonskome Brodu.

Prema dostupnim informacijama, u bolnicu je dovedeno sedmero djece, a petero ih je zbog predostrožnosti zadržano na promatranju. Premijer je izrazio sućut obitelji poginulog vozača te želju za što bržim oporavkom ozlijeđene djece, doznaje se u Vladi.

Divjak: Želim djeci brzi oporavak

Povodom ove nesreće reagirala je priopćenjem i Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja. "Upravo sam dobila informaciju o šokantnim vijestima iz Slavonskog Broda. Za početak, izražavam sućut obitelji poginulog vozača. Također, želim zahvaliti službama na hitnoj reakciji i želim svoj djeci brzi oporavak. Ministarstvo je odmah poslalo državnog tajnika za odgoj i obrazovanje u Slavnoski Brod da vidi možemo li i mi kako pomoći", poručuje Divjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene