Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Utopio se dječak

Cure detalji strašne nesreće u Koprivnici: "Voda je na tome mjestu prilično plitka. Nitko nije vidio da dijete traži pomoć..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas traje policijska istraga o okolnostima nesreće u kojoj je na bazenu u Koprivnici poginuo osmogodišnji dječak.

Navodno je dječak, kad se utopio, bio na proslavi rođendana s još sedam vršnjaka. Iz Grada poručuju da komunalno poduzeće koje upravlja bazenima surađuje s policijom kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo i kako to da nitko od animatora i spasilaca nije na vrijeme reagirao.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Slika nije dostupna Drama na Viru Spasili dječaka s dna bazena: 'Ljudi su odustajali, mi nismo mogli stati'

''Na mjestu događaja obavljen je očevid u tijeku je krim-istraživanje u koordinaciji sa županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu'', rekla je Dijana Žagar, glasnogovornica PU korpivničko-križevačke.

''Ne znam šta bih rekla gdje su bili animatori i gdje je bio taj koji ih nadgleda. Jako sam žalosna. Ne osjećam se sigurno, jer imam male unuke isto tako'', rekla je Sara iz Koprivnice.

''Djecu ne možete ostaviti samu bez roditeljskog nadzora'', istaknula je Dragica iz Koprivnice.

Nalazi patologa trebali bi ukloniti sve dvojbe i nedoumice, odnosno što preciznije odgovoriti na pitanje od čega je točno preminulo nesretno dijete, piše Podravski.hr.

Jedan je očevidac kazao da je voda na tom dijelu bazena prilično plitka, oko metar. "Nitko nije vidio da maše rukama ili traži pomoć...", dodao je očevidac. Dijete se utopilo u takozvanoj umjetnoj, brzoj rijeci, uskom dijelu bazena koji podsjeća na riječno korito u kojemu voda malo jače struji.

Riječ je o rekreacijskom bazenu u kojem se mogu kupati i neplivači jer je voda u cijelom bazenu dubine najviše do 130 centimetara. Prema pričanju očevidaca, djeca su krenula u brzu rijeku i nitko nije primijetio da je dječak potonuo. Malo kasnije pronašao ga je plivač. Odmah je dijete izvadio iz vode, piše Podravski.hr.

Gdje je bio spasilac nije poznato.

U Hrvatskoj ne postoji pravilnik koji propisuje sigurnost na bazenima. Broj spasilaca zakonom se utvrđuje tek za plaže uz more. Prema tome koncesionari bazena ne krše zakon ako uopće nemaju spasilaca, pojašnjavaju iz Crvenog križa koji spasioce obučava. Prema njihovu internom pravilniku koji nema snagu zakona, barem jedan spasilac uvijek mora biti uz bazen.

''Ključno je ono što smo mi propisali da uvijek moraju biti dva spasioca na jednom nadzoru. Znači da vrše nadzor kupača kako bi jedan mogao imati pauzu, a drugi onda ostati i brinuti se o kupačima'', rekla je Silvana Radovani, voditeljica spasilačke službe Hrvatskog Crvenog križa.

Prošle su godine intervenirali 25 puta. Utapanja su češća na moru i u divljim vodama, no nije ovo prva dječja smrt na bazenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene