Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGLASILI SE IZ PUZ-a

Detalji posljednje pucnjave u Zagrebu: Jedan muškarac u bijegu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ozlijeđeni 30-godišnjak sam je potražio liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, a 32-godišnjak je u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju.

Nakon jučerašnje pucnjave u blizini raskrižja Vukovarske i Držićeve o svemu se u subotu oglasila i policija.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame Dječji vrtić - 1 neugodno iznenađenje Povećali su im subvencije, ali ni to nije dovoljno, roditelji su ogorčeni: "Gradski je vrtić otprilike 200 eura jeftiniji"

Zamjenik načelnika PU zagrebačke Dubravko Teur kazao je kako je kriminalističko istraživanje ovog događaja još uvijek u tijeku. "Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su ukupno tri osobe. Jedna je osoba zbrinuta u zdravstvenoj ustanovi i ista je zadobila tešku tjelesnu ozljedu uslijed uporabe vatrenog oružja. Moram napomenuti da se radi o tri osobe koje jesu hrvatski državljani, no imaju prebivalište na području Mađarske", kazao je Teur i istaknuo kako se ovaj slučaj ne može dovesti u vezu s pucnjavom u Vukomercu.

"Sami slučaj koji se jučer dogodio bio je sukob između dvije osobe zbog neriješenih imovinskih odnosa. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, detalji će biti poznati nakon završetka. Za jednom osobom se traga budući da nije dostupna. Vjerujem da će uskoro doći do njezinog uhićenja", dodao je.

Te osobe poznate su od ranije zagrebačkoj policiji, ali u posljednje vrijeme nisu bile obuhvaćene nikakvim kriminalističkim istraživanjem.

"Što se tiče stanja sigurnosti na području grada Zagreba, možemo sa sigurnošću konstatirati da je stanje, unatoč ova dva događaja koja smo imali, sigurno. Grad Zagreb je definitivno siguran grad čemu idu u prilog i statistički pokazatelji svih događaja u prvih osam mjeseci ove godine. Prvenstveno se to odnosi na kaznena djela protiv života i tijela", istaknuo je zamjenik načelnika PU zagrebačke Dubravko Teur dodajući kako je sveukupan broj svih kaznenih djela na području PU zagrebačke manji za 6,1 posto te da je broj kaznenih djela protiv života i tijela bilježi pad od 2,5 posto, a najteža kaznena djela ubojstva bilježe pad od 50 posto.

Slučaj se ne dovodi u vezu s pucnjavom u Vukomercu

Ranije je PU zagrebačka objavila priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Jučer, 21. rujna oko 20:40 sati, na raskrižju Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića došlo je do međusobnog sukoba u kojem je sudjelovalo više osoba.

Na raskrižje su došli s dva osobna vozila gdje je iz osobnog vozila marke Seat bosanskih nacionalnih oznaka 32-godišnjak pucanjem iz vatrenog oružja teško ozlijedio 30-godišnjaka koji se dovezao osobnim vozilom marke Audi mađarskih nacionalnih oznaka.

Ozlijeđeni 30-godišnjak sam je potražio liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, a 32-godišnjak je u službenim prostorijamana na kriminalističkom istraživanju. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja ćemo Vas dodatno obavjestiti.

Vezano za napise u pojedinim medijima ovaj događaj ne dovodi se u vezu s događajem u Vukomercu 12. rujna 2018."

Podsjetimo, svjedok pucnjave Domagoj Zovak kazao je u petak za DNEVNIK.hr: "Taj Audi nekih stranih 'PH' registarskih oznaka sam zapazio još na križanju Radničke i Vukovarske jer sam vidio da čovjek s bradom iz tog automobila nešto galami i svađa se s nekim ljudima u bijelom VW Polu bosanskohercegovačkih registracija. Na raskrižju Vukovarske i Držićeve, dok sam stajao na semaforu, najprije sam začuo pucnjeve, ne znam, šest ili osam pucnjeva.

Iza sebe vidim dvoje ljudi kako se sagibaju u automobilu. U retrovizoru sam vidio onog bradatog kako skače na haubu Audija, ulazi u njega i bježe kroz zeleno svjetlo".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene