Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spajanje s jugom Hrvatske

VIDEO Objavljena impresivna snimka spajanja Pelješkog mosta: Pogledajte kako je to izgledalo na mjestu događaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povijesno spajanje posljednjeg dijela Pelješkog mosta održano je 28. srpnja u kasnim večernjim satima. Videosnimku tog događaja objavila je tvrtka Hrvatske autoceste.

Podizanjem posljednjeg, 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješki most sada je potpuno spojen i proteže se od Komarne na kopnenoj strani do Brijeste na Pelješcu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

HAC je objavio na YouTube-u snimku radova i spajanja posljednjeg dijela.

Most ima 13 raspona, od kojih je pet glavnih duljine 285 metara, šest centralno postavljenih armiranobetonskih pilona visine 33 metra, te dvije trake zajedno sa zaustavnom trakom koja će služiti za održavanje mosta. Posljednji element koji je postavljen dug je 18 metara.

Održan je i spektakularni vatromet, čime je i simbolički obilježeno spajanje Pelješkog mosta. Uz vatromet Kineza iznad mosta, svoje su male vatromete ispalili i stanovnici Komarne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene