Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG NIZA PROMETNiH PREKRŠAJA

Najstroža kazna dosad: Pijani 24-godišnjak ekspresno spremljen na 3 mjeseca u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladića (24) koji nije položio vozački policija je već jednom zaustavila dok je vozio auto pa je dobio zabranu upravljanja. U četvrtak je ponovno sjeo za volan i još je bio pod utjecajem alkohola od 1,97 promila kad ga je policija zaustavila u Zagrebačkoj ulici u Gračacu.

Muškarac (24) kojeg je policija u Gračacu jučer zaustavila dok je pijan vozio Volkswagen gospićkih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje i pod zabranom upravljanja motornim vozilom B kategorije dobio je 90 dana zatvora.

Pročitajte i ovo Zbog lažne dojave o napadu prijeti mu zatvorska kazna Prijete mu 3 godine zatvora "Halo, policija, gradom hoda naoružani muškarac i napada ljude!" Policajci se dali u potjeru pa ubrzo shvatili o čemu se radi Franjo Jurić dobio je 12 godina zatvora zbog ubojstva slijepe supruge Angele Stigla presuda Slijepu suprugu izbo 25 puta, dobio 12 godina zatvora: "Toliko mi se smračilo zbog te njezine izdaje i jer me povrijedila"

Zabranu upravljanja je imao jer je već jednom zatečen kako vozi auto, a nije položio vozački.

Bio je pod utjecajem alkohola od 1,97 promila kad ga je policija zaustavila u Zagrebačkoj ulici u Gračacu dok su pojačano postupali i nadzirali brzinu vozila.

Mladić je kažnjen bezuvjetnom kaznom zatvora od 90 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca.

''Radi se o osobi recidivistu, koji je zadnje kažnjavanje za istovrsna kaznena djela imao u svibnju 2019. godine. Za svako djelo mu je izrečeno 30 dana zatvora, dakle ukupno 90. Trenutačno se nalazi u zatvoru u Gospiću. Zadržan je po izricanju presude. Ima pravo na žalbu, naravno da se na presudu može žaliti, i presuda može biti i potvrđena i preinačena, u konačnici i odbijena žalba'', rekla je Dubravka Rukavina, predsjednica Općinskog suda u Gospiću.

Rješenje nadležnog suda je pravomoćno te će tijekom današnjeg dana 24-godišnjak biti predan na izdržavanje kazne zatvora u Zatvor u Gospiću.

Nove odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđaju snažnije kažnjavanje počinitelja 8 najtežih prekršaja za koje je policija detektirala da uzrokuju najveća i najteža stradavanja u prometu, a to su:

1. prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h,
2. vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila,
3. namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala,
4. odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere da li u organizmu ima alkohola ili droga,
5. vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga,
6.upravljanje vozilom prije stjecanja prava,
7. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova,
8. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene