Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požar u staračkom domu uzrokovala 77-godišnja strastvena pušačica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna osoba je poginula, a 22 ih je ozlijeđeno u požaru koji je jučer poslijepodne izbio na četvrtom katu Doma za starije i nemoćne osobe u Hegedušićevoj ulici u Zagrebu.

Uslijed požara smrtno je stradala 77-godišnja štićenica Doma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naslovna uloga u filmu 'Noćni brodovi' Ana Karić uskoro će napuniti 70: Da se razbolim pristala bih na starački dom! Slika nije dostupna Za starije i djecu Bizarna psihoterapija: Pomazi, nahrani i odjeni - svinju

Očevidom je utvrđeno da je pokojna bila strastveni pušač, ali i slabo pokretna. 

Oko 17,10 sati u sobu je ušla medicinska sestra i vidjela da žena gori. Osim nje, gorio je i stol unutar prostorije. Pozvala je drugu sestru i pokušale su ugasiti požar u čemu nisu uspjele. Ugasili su ga vatrogasci Grada Zagreba. 

U trenutku požara na katu se nalazilo oko 70 korisnika Doma. U požaru je u potpunosti izgorjela jedna soba, dok su na hodniku začađeni zidovi i oštećena rasvjetna tijela. Mrtvo tijelo smrtno stradale žene prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će se obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti. Materijalna šteta iznosi oko 150 000 kuna.

'Izbio je požar u jednoj sobi. Uzrok je najvjerojatnije cigareta', rekao je Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, koji nam je potvrdio i informaciju da je jedna osoba smrtno stradala. 

Šostar nam je potvrdio i informaciju kako je na mjestu nesreće interveniralo 7 vozila Hitne pomoći koja su evakuirala 22 korisnika Doma s četvrtog kata zgrade.

'Korisnici su smješteni u četiri zagrebačke bolnice. Nisu ozlijeđeni već su se samo nagutali dima', rekao je Šostar.

Doznajemo kako se danas kreće sa sanacijom požarišta koje trenutno izgleda stravično. Razvila se visoka temperatura i dobar dio kata je izuzetno oštećen, a soba iz koje je požar krenuo potpuno je uništena.

Na mjesto nesreće došli su zamjenik načelnika zagrebačke policije Marko Varga i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je, po pisanju medija, najavio da će vodstvo doma biti suspendirano do završetka istrage. Također, najavio je Bandić, od ponedjeljka će u svih 11 gradskih umirovljeničkih domova biti zabranjeno pušenje.

Policija je najavila da će s očevidom krenuti danas kad se ohladi požarište koje je još natopljeno vodom.

Dom je posjetila i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je izrazila žaljenje zbog nesretnog događaja i ponudila pomoć.

Kosor je razgovarala s djelatnicima Doma, korisnicima i njihovom rodbinom, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Dom za starije i nemoćne osobe Maksimir izgrađen je prije 30 godina. Zbrinjava oko 420 korisnika, a na razne načine skrbi za oko 700 osoba zrelije dobi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene