Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAGEDIJA NA MAGISTRALI

Dubrovnik zavijen u crno: "Dva života ne bi bila dovoljna da budem jedan posto onog što je on bio i što je činio za druge"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik je zavijen u crno nakon vijesti o pogibiji Vedrana Marovića (29) vozača Doma zdravlja Dubrovnik koji je stradao u teškoj prometnoj nesreći na državnoj cesti D-8 u mjestu Banići. Do nesreće je došlo kada je vozač cisterne prešao u suprotnu kolničku traku.

Dobri duh Doma zdravlja, kako su ga zvali, otišao je zauvije, nakon što je golema cisterna prešla na suprotni trak i smrskala sanitetsko vozilo. U zavoju je pritom udarila prvo u osobni automobil daruvarskih tablica, da bi potom naletio i na vozilo sanitetskog prijevoza dubrovačkih oznaka, za čijim je upravljačem sjedio Marović.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija kod Muća Mrtav čovjek pronađen na cesti, policija se obratila javnosti Paula Klaić Saulačić i Vice Oršulić Za Dnevnik Nove TV Šef uprave HEP-a o tragediji u hidroelektrani: "Ovo je dan dubokog pijeteta za sve nas"

Da stvar bude gora, Vedran nije trebao raditi taj dan, ali ga je kolega zamolio da ga zamijeni.

Od siline naleta cisterne nesretnom vozaču Doma zdravlja, ocu dvoje djece i suprugu, nažalost, nije bilo spasa. Bio je to prizor koji njegove kolege iz Hitne pomoći nisu očekivali. Iako su stigli samo nekoliko minuta nakon nesreće, Marovićevo srce prestalo je kucati u zdrobljenoj kabini. Iz smrskanog lima izvlačili su ga, nakon što su prerezali lim, vatrogasci Dubrovačkog primorja, dok su ostali sudionici nesreće s nevjericom i u šoku promatrali stravične prizore krša, loma i ugašenog mladog života, piše Jutarnji list.

"Vedran je bio je pozitivna osoba i kroz život je prolazio s osmijehom, dok su drugi odabirali kukanje. Bio je čovjek koji je živio da drugima ugodi. Ne znam kako da ga bolje opišem. Dva života ne bi bila dovoljna da budem jedan posto onog što je on bio i što je činio za druge. Imao je more ljubavi i strpljenja za sve. Bio je skroman i voljan svima pomoći" rekao je Đivo K., najbolji prijatelj i kum preminulog vozača saniteta.

Voditelj voznog parka Doma zdravlja Dubrovnik, Nikša Latinović, ujedno i šef poginulom mladiću, ne pronalazi riječi za tragediju koja je cijeli tim duboko potresla, rekavši samo kratko da “nije vrijeme da se sad uopće u tolikoj tuzi koju prolaze išta govori”.

Osoblje Doma zdravlja oprostili su se od svog kolege putem Facebooka.

“Dana 25. veljače, u ranim jutarnjim satima, iznenadno nas je napustio naš dragi kolega i prijatelj Vedran Marović, vozač saniteta, izgubivši život u tragičnoj prometnoj nesreći, dok je savjesno i predano, kao i uvijek, obavljao svoj posao.

Još nesvjesni konačnosti njegova odlaska, u dubokoj boli i tuzi suosjećamo s obitelji neprežaljenoga nam Vedrana”, napisali su na Facebook stranici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene