Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Remontno brodogradilište u Šibeniku

Ugašen požar na raketnoj topovnjači Vukovar: Član posade i dvojica djelatnika u bolnici zbog udisanja dima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malo poslije 10 sati hitne službe u Šibeniku dobile su dojavu o požaru u NCP remontnom brodogradilištu u Šibeniku.

Požar je buknuo na raketnoj topovnjači Vukovar Hrvatske ratne mornarice. Dimi se iz krme broda dugog 30 metara koji je na suhom vezu u remontnom brodogradilištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminuo u bolnici Teška prometna nesreća kod Šibenika: U naletu automobila poginuo motociklist, drugi ozlijeđen Nestali Stjepan Racetin (Screenshot: Nestali.hr) Policija traga za njim Jeste li ga vidjeli? Sredinom svibnja kod Šibenika nestao muškarac s fotografije

U PU šibensko-kninskoj doznajemo da nema ozlijeđenih. Na teren su izišli vatrogasci Javne vatrogasno postrojbe Šibenik i šibenskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

"Ukupno je na teren izašlo 13 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila. Požar u utrobi broda je lokaliziran, vatrogasci su još na terenu. Dva djelatnika brodogradilišta zatražila su liječničku pomoć zbog udisanja dima", kazao je za DNEVNIK.hr zapovjednik JVP-a Šibenik Volimir Milošević i dodao da se vjerojatno radi o lakšim ozljedama.

Iz MORH-a su, nakon nekoliko sati od izbijanja požara, javili da je on ugašen. U priopćenju MORH-a piše da je požar izbio uslijed radova na brodu te da su zbog udisanja dima jedan član posade broda i dvojica djelatnika brodogradilišta zbrinuti u šibenskoj bolnici.

Priopćenje MORH-a prenosimo u cijelosti.

U Remontnom brodogradilištu Šibenik u četvrtak, 19. rujna 2019. u jutarnjim satima izbio je požar uslijed radova na raketnoj topovnjači RTOP-41 'Vukovar', koji je uspješno ugašen. Požar je izbio uslijed radova koje obavljaju djelatnici Remontnog brodogradilišta Šibenik.

Prema trenutno dostupnim informacijama, pripadnici Hrvatske ratne mornarice koji su se nalazili na mjestu događaja uočili su požar i odmah izvukli djelatnika brodogradilišta iz kabine, u kojoj su izvođeni radovi. Pripadnici HRM-a, koji su članovi posade broda, odmah su pristupili gašenju požara kojem se priključilo i 13 vatrogasaca s četiri vozila Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i uspješno ga ugasili.

Nema ozlijeđenih, a zbog posljedica udisanja dima jedan član posade broda i dva djelatnika brodogradilišta zbrinuti su u Općoj bolnici Šibenik. Naime, raketna topovnjača 'Vukovar' nalazi se na redovnom održavanju koje obavljaju djelatnici Remontnog brodogradilišta Šibenik. U tijeku je utvrđivanje okolnosti ovog događaja, uslijed kojega je nastala materijalna šteta, priopćeno je iz MORH-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene