Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećene i okolne kuće

Novi detalji užasa u Pakracu: Ranjena sva tri djelatnika HEP-a, dvojica stradala od šrapnela, trećem se bore za život

Muškarac je u Pakracu, u Ulici Jana Žiške, jutros u 9:19 bacio eksplozivnu napravu na tri muškarca, djelatnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju.

"U bolnicu su zaprimljena tri pacijenta. Dva su stabilno, treći je životno ugrožen. Jedan ima ozljede od šrapnela po cijelom tijelu, drugi u području abdomena. Treći ima višestruke ozljede", rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice Marina Major

"Tom prilikom su 52-godišnjak i 55-godišnjak ozlijeđeni i prevezeni u bolnicu u Pakrac radi pružanja daljnje liječničke pomoći, dok je treći muškarac u dobi od 53 godine naknadno zatražio liječničku pomoć. U eksploziji su oštećene susjedne kuće", javila je požeška policija.

Uhićen je 71-godišnjak.

"Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja", kažu u policiji.

Ogorčenje i zabrinutost

Bombu je muškarac bacio na djelatnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju. Da je riječ njihovim djelatnicima, potvrdili su nam i iz HEP-a. Poslali su priopćenje dok se tek znalo za dvojicu ranjenih. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POTVRDILA POLICIJA Objavljeni detalji stravičnog pronalaska na Papuku: Smrznuli se 26-godišnjak i 38-godišnjak iz Požeško-slavonske županije

"Tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.

Radnici su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć.

Više informacija o okolnostima samog događaja moći ćemo dati nakon završetka policijskog očevida.

Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao.

Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika", naveli su. 

Događaj komentirao i ministar Ćorić

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić komentirao je ovaj događaj na Twitteru. Kako je napisao - užasnut je napadom, ali i komentarima na društvenim mrežama koji pšronalaze opravdanje za ovaj čin.

"Užasnula me vijest o jutrošnjem napadu na djelatnike HEP-a. Najoštrije osuđujem ovaj incident, a ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak. Također, postoje i oni koji u svojim komentarima na mrežama nalaze opravdanje za ovaj čin. Nečuveno. Suludo. Nedopustivo. (tć)", tvitnuo je Ćorić. 

U ime Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije, kao zamjenik pakračke gradonačelnice i u osobno ime Nikola Ivanović u priopćenju za javnost najoštrije osuđuje današnji napad bombom pripadnika srpske zajednice na radnike HEP-a. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene