Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba teže ozlijeđena

Teška nesreća na autocesti A1: Autobus sletio s ceste i prevrnuo se, ozlijeđena dva vozača i šestero putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći s nedjelje na ponedjeljak autobus APP sletio je s autoceste A1 kod Jastrebarskog u smjeru Zagreba i prevrnuo se.

Oko 2:22 u noći s nedjelje na ponedjeljak na autocesti A1 kod izlaza Jastrebarsko u smjeru Zagreba dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao autobus.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija Teška nesreća kod Sesveta: Autobus udario ženu, preminula je Screenshot Izvlačili ga vatrogasci VIDEO Subotnje ludilo kraj Velike Gorice: Napio se i ukrao autobus, pa sletio u kanal

Autobusom je upravljao 36-godišnji vozač, a nakon što je sletio s ceste autobus se prevrnuo na bok. U prometnoj nesreći ozlijeđeno je osam osoba, od čega jedna teže, a sedam lakše.

Liječnička pomoć ozlijeđenim osobama pružena je u KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, Klinici za dječje bolesti u Zagrebu te Općoj bolnici u Karlovcu, izvijestila je policija. Očevidom će se utvrditi sve okolnosti nesreće.

 

Ozlijeđeni vozači i šestero putnika

Iz tvrtke Arriva, koja je preuzela APP, kazali su nam da je u trenutku nesreće u autobusu bilo ukupno 13 putnika, među kojima ih je šestero ozlijeđeno, i dvojica vozača koja su, također, ozlijeđena.

''U trenutku nezgode u autobusu je bilo 13-ero putnika i dva vozača. U prometnoj nezgodi ozlijeđeni su vozači autobusa i šestero putnika. Ozlijeđenima je pružena prva pomoć. Naši djelatnici su na mjestu događaja i pružaju podršku i pomoć putnicima. Očevid na mjestu događaja je završen, a uzrok nesreće se utvrđuje.

Trenutačno možemo potvrditi da je vozilo bilo tehnički ispravno i da su vozilom upravljali iskusni vozači koji su radili sukladno Zakonu o mobilnim radnicima.

Sigurnost putnika na prvom je mjestu te u skladu s navedenim sva vozila našeg voznog parka, osim obveznih zakonskih pregleda, prolaze kroz stroge interne tehničke kontrole. Slijedom toga, sukladno internim procedurama, svako vozilo obvezno prolazi kompletan interni tehnički pregled svakih 8 tjedana, a zadnji interni pregled na autobusu koji je sudjelovalo u nezgodi izvršen je krajem prosinca 2020. kao dio obvezne redovite interne tehničke kontrole.

Ovom prilikom izražavamo žaljenje zbog ovog nesretnog slučaja te stojimo na raspolaganju svim putnicima'', odgovorili su.

HAK je javio da se zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 20 + 100 km, između čvorova Jastrebarsko i Donja Zdenčina u smjeru Zagreba promet odvija jednim trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene