Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREKRASNA IDEJA

Pošaljite pismo, postanite im prijatelj: ''Ovo me toliko oduševilo da nemam riječi kojima bih opisala što osjećam''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan zagrebački dom za starije oduševio je ovih dana inicijativom ''Prijatelj preko pisma'' kojom su pozvali sve koji žele da njihovim štićenicima – pošalju pismo, božićnu čestitku, crtež…

Obiteljski dom za starije i nemoćne ''Noni'' iz Zagreba oduševio je javnost ovih dana svojom inicijativom da svojim štićenicima pronađu ''prijatelja preko pisma''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oduševila potezom Jasminka je na cesti pronašla veću svotu novca i ni sekunde nije dvojila što treba učiniti Slika nije dostupna Nagrađeno desetero djece Maleni dobročinitelji pomažu svojim vršnjacima, a sada su za svoj rad primili vrijednu nagradu: ''Najviše volim stati na stranu slabijih i ispraviti nepravdu''

Na svom su Facebooku objavili fotografije umirovljenika, a svaki od njih pozira s posebnim rekvizitom u rukama – plakatom kojim se predstavljaju i otkrivaju svoje interese. Neki vole kartati, drugi vrtlarenje, jedni vole razgovarati o psihologiji i autima…

Pismo, čestitka, crtež...

''Božić je vrijeme darivanja u kojem prevladavaju osjećaji iščekivanja, nade i čežnje. Naši korisnici prilagodili su se ovim novim izazovnim vremenima, ali pridržavanje epidemioloških mjera ne znači da nisu u mogućnosti upoznati nove prijatelje! Zato molimo sve naše pratioce, ali i vaše mame, tate, bake, djedove, sinove i kćeri, ma recite svima koje poznajete – da nam pošalju pismo'', napisali su iz Doma. 

Kažu da u pismu možete pisati o čemu god želite –o sebi, Božićnom ugođaju, pitati korisnike Doma kako oni provode Božić u Domu. ''I obavezno pišite motivirajuće riječi i lijepe želje'', poručuju.

''Ako niste inspirirani o čemu pisati pošaljite nam neki crtež ili Božićnu čestitku od Vaše obitelji za našu malu obitelj'', stoji u objavi ispod koje su oduševljeni građani ostavili stotine komentara.

✉️ 𝒫𝑅𝐼𝒥𝒜𝒯𝐸𝐿𝒥 𝒫𝑅𝐸𝒦𝒪 𝒫𝐼𝒮𝑀𝒜 ✉️ Božić je vrijeme darivanja u kojem prevladavaju osjećaji iščekivanja, nade i čežnje. Naši...

Posted by Obiteljski dom za starije i nemoćne "Noni" on Saturday, December 5, 2020

''Ovo je nešto najljepše na svijetu! Šaljem im svima jedno pismo!'', ''Ovo me toliko oduševilo da nemam riječi kojima bih opisala što osjećam'', ''Bravo za ove ljude! Ovo je toliko divno!'', samo su neki od komentara.

Pisma korisnicima doma možete poslati na adresu Črna voda 24a, 1000 Zagreb.

Imate li i vi inspirativnu priču? Nekome ste pomogli ili je netko vama učinio dobro djelo? Pišite nam na budimokaooni@novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene