Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KLASIK

Upoznajte jedini Jaguar E-Type koji neće naštetiti Velebitskoj degeniji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanci misle ozbiljno kada govore o elektrifikaciji svoje flote, a to najbolje pokazuje njihov posljednji uradak

Doviđenja redni 'šestak', zaboravite na miris benzina i ne pomišljajte na zvuk karburatora. Pripremite se na doček prvog i (nadamo se) jedinog E-Typea koji za gorivo koristi struju. I ne, ne radi se o zamjeniku za sadašnji F-Type, a nije ni reinkarnacija legendarnog britanskog modela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KLASIK Ferrari, Monaco i Schumacher u istoj rečenici – moderna umjetnost na prodaju! Slika nije dostupna KLASIK Ljubitelj ste Mazde? Kupujte kartu za Njemačku!

Automobil pod nazivom E-Type Zero je naziv najnovijeg uratka koji na sebi nosi znak prestižne tvrtke s 'otoka'. Riječ je o savršeno restauriranom Jaguaru E-Type iz serije 1.5 koji je na mjesto benzinskog motora dobio nečujni električni snage 220 kW. Jednako tako ugrađena mu je i baterija od 40 kWh s dometom od 270 km, a da bi energija bila što bolje iskorištena, prednja svjetla su izvedena LED tehnologijom.

Unutrašnjost također nije ostala netaknuta, štoviše mnogi dijelovi su neprepoznatljivi, posebice središnji dio koji sada nosi veliki zaslon u boji s informacijama o potrošnji struje i razini ekološke vožnje.

Jaguar je ovime htio pokazati da je smrtno ozbiljan kada govori o elektrifikaciji cijele game automobila, što dodatno naglašava izjavom da je električni motor XK 330-4 u svakom trenutku moguće ugraditi, osim u E-Type i u XK120, Mk2 i XJ6. Međutim, nitko nije mislio da će dirati u vrijednu automobilsku baštinu, već da će se ta filozofija odnositi isključivo na buduće modele.

Prema svemu sudeći dolazi vrijeme kada će bezvremenske linije ikona automobilske industrije zaboravljenim sporednim cestama juriti bez zvuka i koje će poticati rast bilja. Trebat ćemo privikavanje…

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene