Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INSIDER

TOP 5 Automobili kojima ni raketa ne može ništa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su ovo vozila koja najčešće koriste osobe najveće važnosti, mogućnost kupnje ima svaki ''smrtnik''.

Zasigurno ste se nekoliko puta u životu susreli s osobama kojima je san kupnja sportskog automobila, primjerice iz Ferrarijeve flote, a jednako tako imate barem jednog poznanika koji mašta o luksuznom SUV-u ili profinjenoj limuzini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dogovarali se par puta godišnje Njemački proizvođači automobila u kartelu? Borzan traži pravo odštete za vlasnike u Hrvatskoj Slika nije dostupna INSIDER Imperija uzvraća udarac – detaljni popis Mercedes-Benz modela do 2020. godine

Međutim, što je s onima kojima je sigurnost na prvom mjestu? Stereotipi bi rekli Volvo i ne bi bili u krivu, no jesu li Šveđani ultimativni pružatelji sigurnosti? 5 odgovora na to pitanje pronađite u nastavku.

5. Range Rover Sentinel
Britanski proizvođač jednog od najpoželjnijih SUV-ova trenutno na tržištu u ponudi drži posebnu verziju Sentinel. Radi se o blindiranom vozilu koje zadovoljava VR8 razinu balističke sigurnosti, što u prijevodu znači da može podnijeti paljbu metaka veličine 7,62 mm, izdržati detonaciju 15 kg TNT-a i DM51 granata, bilo da eksplodiraju ispod automobila ili na krovu.

4. BMW serije 7 High Security
Kupci bavarskog ''tenka'' mogu birati između dvije verzije. 750Li dolazi s 4,4-litrenim V8 i 407 KS, dok 760Li pogoni 6.0 V12 s 544 KS, a na impresivne performanse nadovezuje se jednako impresivna razina sigurnosti koja zadovoljava razinu VR9, kojom će putnici biti otporni na metke pištolja, ručnih ili automatskih pušaka, eksploziva i bojni otrov. Uz seriju 7 u ponudi je i model X5.

3. Audi A8 L Security
Jednako kao i kod BMW-a, Audi nudi A8 L s prikladnim imenom Security, koji zadovoljava VR9 razinu balističke sigurnosti. Drugim riječima, dolazi s prozorima napravljenima od posebnog višeslojnog stakla između kojih se nalazi jedan sloj polikarbonata, u prtljažniku drži zaštićenu kutiju s opremom za komunikaciju, a u slučaju da su vrata oštećena, pritiskom na tipku mogu se raznijeti šarafi na pantima kako bi se osigurao izlazak iz vozila.

2. Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard
Njemačku premium trojku zaokružuje Mercedes-Benzova S-klasa naziva Guard (zaštitar). Ako kupac radi blizu narkokartela, ova 6,5-metarska limuzina od 5,1 tone zaštitit će ga u svim trenucima. Posebna pozornost posvećena je sigurnosti putnika straga, stoga je iza naslona za glavu postavljena čelična pregrada koja osigurava neprobojnost metaka čak i iz automatske puške AK47. Ispod poklopca motora je twin-turbo V12 s 530 KS i 830 Nm, međutim brzina je ograničena na 160 km/h.

1. Cadillac CT6 'The Beast'
Nije iznenađenje da ultimativno blindirano vozilo dolazi iz SAD-a. Obamin, a sada i Trumpov 'The Beast' (zvijer) nosi značku Cadillaca, no zapravo je kombinacija nekoliko automobila, čime je veličinom blizak dvama velikim SUV-ovima. 13 centimetara debeli oklop izrađen od čelika, aluminija, titana i keramike prožeima se cijelim automobilom, svi prozori od 5 slojeva stakla sa slojem polikarbonata fiksni su, osim vozačevog koje se može spustiti nekoliko centimetara ako je potrebno platiti cestarinu, vrata su debljinom jednaka onima na Boeingu 757, a čak i ako se gume probuše, 'The Beast' može nastaviti voziti na čeličnim felgama brzinom manjom od 100 km/h. Cijena? 10 milijuna kuna i titula predsjednika SAD-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene