Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INSIDER

Svjetsko reli prvenstvo (WRC) napokon će se održati u Hrvatskoj?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već bi sljedeće sezone najbolji automobilistički asovi mogli juriti putovima koji vode kroz istarske vinograde

Uzbudljive vijesti dolaze iz svijeta auto-moto sporta. U travnju tekuće godine s ekipom Svjetskog reli prvenstva sastao se hrvatski premijer Andrej Plenković, zajedno s vrhovnim odborom Hrvatskog Auto i Karting Saveza, koji je iskazao veliko zanimanje za uvrštenjem Hrvatske u kalendar natjecanja koje je proslavilo Colina McRaea i Sébastiena Loeba.

Pročitajte i ovo Reakcije na potres više od dvije tisuće komentara Slabi potresi izazvali lavinu komentara: "Takve reakcije su dokaz traume" Ilustracija upozorio RASFF U proizvodu iz Hrvatske otkriven veoma zarazan virus: Reagirao europski sustav za brzo uzbunjivanje

Predstavnicima WRC-a, koji su itekako upoznati s hrvatskom poviješću automobilskih utrka, jednako kao i sa stazama okruženim predivnim krajolikom, svidio se predstavljeni program, pa bi Hrvati već sljedeće godine po prvi puta mogli uživo uživati u najboljim reli automobilima. Glavna točka utrke u Lijepoj našoj bio bi Poreč, gdje se vozi i jedna od utrka Hrvatskog reli prvenstva, a odabran je kao središte potencijalnog relija jer u okolici nudi ceste s mješavinom asfaltne i šljunčane podloge.

Valja napomenuti da su se organizatori posebno zapalili za Hrvatsku te ona trenutno stoji najbolje od svih konkurenata koji se bore za ulazak u ovo spektakularno natjecanje. Jedina prepreka preostaje dogovor oko termina jer ponuđeni ljetni Hrvatskoj ne odgovara zbog turističke sezone, pa valja vidjeti hoće li nas uspjeti smjestiti u drugi dio godine.

Od konkurencije jedini neeuropski kandidat, Novi Zeland, donedavno je bio opcija, no prema posljednjim informacijama sljedeće se godine neće pridružiti Australiji u rasporedu, a pozitivna slika nije ni u Poljskoj, koja bi svoje mjesto mogla izgubiti zbog prošlomjesečnih propusta oko sigurnosti gledatelja.

Time jedini pravi protivnik Hrvatskoj preostaje Turska, koja bi u rujnu 2018. po 7. put vratila WRC u svoje dvorište, ovoga puta na potpuno novu šljunčanu stazu.

Za one kojima ova vijest nije ubrzala puls, u prilogu je kratki video isječak koji će to promijeniti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene