Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klasik

Svi predsjednički automobili ovaj vikend su na jednom mjestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički automobili sigurno su popularniji od političara koji nose tu titulu. Povijest je to puno puta dokazala.

Ovog vikenda gradić Chantilly, 40 kilometara sjeverno od Pariza i lokalni dvorac, mjesto su održavanja priredbe klasičnih automobila - Chantilly Arts & Elegance.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Citroën C3 sada još privlačniji uz 4 zimske gume na poklon Slika nije dostupna Jesenska ponuda za Citroën C3 picasso i C4

Subota i nedjelja pune su događanja, od parade rijetkih klasika do aukcije za ozbiljne kolekcionare. Citroenova premium podružnica DS Automobili po prvi puta prikazat će na jednom mjestu sve njihove modele koji su za protokolarne manifestacije koristili predsjednici francuske 5. republike.

Francuski 18. predsjednik, Charles de Gaulle, u 60-tim godinama prošlog stoljeća koristio se DS 21 modelima. Osim standardno predsjednički opremljenih modela, primjerak iz 1968. bio je posebno produžen i zabilježen je kao najduži DS.

De Gaulleov nasljednik, Georges Pompidou za promjenu vozio se u samo za njega rađenom otvorenom Citroenu SM. Još jedan DS 21 Prestige bio mu je na raspolaganju za vrijeme dužnosničkog mandata.

Sve do inauguracije Françoisa Hollandea 2012. i svečane vožnje u DS 5 modelu, francuski predsjednici vozili su se u različitim modelima Peugeota i Citroena.
Nedavno izabrani, popularni Emmanuel Macron za svoju inauguraciju dobio je novi luksuzni crossover DS 7. Još jedan dokaz vremena u kojem živimo i u kojem SUV modeli vladaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene