Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INSIDER

Ovako je Ford Amerikance ostavljao bez teksta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako biste vi reagirali da prelazite zebru, a prema vama dolazi automobil u kojem ne vidite vozača?

Tijekom kolovoza brojni stanovnici sjevernog dijela savezne države Virginije ulicama su hodali s mnogo upitnika nad glavama jer su se susretali s automobilom koji, barem na prvi pogled, nije imao vozača. Prelazak ceste odrađivao se uz skeptičan pogled prema srebrnom jednovolumenu, a nekolicina se odlučila ovu neobičnu pojavu zabilježiti kamerom pametnog telefona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Rukavica u lice Bugattiju – Koenigsegg je pokazao tko je glavni! Slika nije dostupna INSIDER TOP 5: Legendarni dizelaši koje je šteta poslati na otpad

One koji vjeruju u dolazak vanzemaljaca nažalost ćemo morati razočarati jer nas pripadnici druge vrste još uvijek nisu posjetili, već se radi o Fordovu testnom projektu koji je u potpunosti ovozemaljski.

U svrhu testiranja napredne tehnologije samostalnog upravljanja automobilom, Ford i Virginia Tech u promet su pustili jedan primjerak Tourneo Connecta i mjesec dana crpili informacije koje će pomoći u daljnjem razvoju. S obzirom na zakonske prepreke, ovakve vrste automobila ne mogu samostalno na cestu, stoga ih obično nadziru programer i inženjer kao vozač i suvozač koji su vidljivi ostalim sudionicima u prometu. Slično je bilo i s Fordom, no uz jednu vrlo domišljatu razliku.

Uz pomoć ekipe ih Hollywooda vozač se prerušio u vozačko sjedalo, što je bilo nemoguće primijetiti iz daljine, i pratio reakcije prolaznika, koje su mnogo puta bile urnebesne. Dakako, iako im prvotni cilj nije bio zafrkavati stanovnike Virginije, već stvoriti temelje za komunikaciju između samovozećeg automobila i primjerice pješaka, što će u budućnosti biti dio svakodnevice, mora se priznati da među snimkama u trajanju od 150 sati zasigurno ima dovoljno materijala da se napravi nekoliko epizoda skrivene kamere.

Dio Fordova zbunjivanja nevinih pješaka pogledajte u videoisječku u prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene