Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

INSIDER

Ovako je Ford Amerikance ostavljao bez teksta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako biste vi reagirali da prelazite zebru, a prema vama dolazi automobil u kojem ne vidite vozača?

Tijekom kolovoza brojni stanovnici sjevernog dijela savezne države Virginije ulicama su hodali s mnogo upitnika nad glavama jer su se susretali s automobilom koji, barem na prvi pogled, nije imao vozača. Prelazak ceste odrađivao se uz skeptičan pogled prema srebrnom jednovolumenu, a nekolicina se odlučila ovu neobičnu pojavu zabilježiti kamerom pametnog telefona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Rukavica u lice Bugattiju – Koenigsegg je pokazao tko je glavni! Slika nije dostupna INSIDER TOP 5: Legendarni dizelaši koje je šteta poslati na otpad

One koji vjeruju u dolazak vanzemaljaca nažalost ćemo morati razočarati jer nas pripadnici druge vrste još uvijek nisu posjetili, već se radi o Fordovu testnom projektu koji je u potpunosti ovozemaljski.

U svrhu testiranja napredne tehnologije samostalnog upravljanja automobilom, Ford i Virginia Tech u promet su pustili jedan primjerak Tourneo Connecta i mjesec dana crpili informacije koje će pomoći u daljnjem razvoju. S obzirom na zakonske prepreke, ovakve vrste automobila ne mogu samostalno na cestu, stoga ih obično nadziru programer i inženjer kao vozač i suvozač koji su vidljivi ostalim sudionicima u prometu. Slično je bilo i s Fordom, no uz jednu vrlo domišljatu razliku.

Uz pomoć ekipe ih Hollywooda vozač se prerušio u vozačko sjedalo, što je bilo nemoguće primijetiti iz daljine, i pratio reakcije prolaznika, koje su mnogo puta bile urnebesne. Dakako, iako im prvotni cilj nije bio zafrkavati stanovnike Virginije, već stvoriti temelje za komunikaciju između samovozećeg automobila i primjerice pješaka, što će u budućnosti biti dio svakodnevice, mora se priznati da među snimkama u trajanju od 150 sati zasigurno ima dovoljno materijala da se napravi nekoliko epizoda skrivene kamere.

Dio Fordova zbunjivanja nevinih pješaka pogledajte u videoisječku u prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene